GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić najboljom utakmicom sezone srušio Hardena i Rocketse

Dončić najboljom utakmicom sezone srušio Hardena i Rocketse
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2021 / 09:09
Autor: SEEbiz / Index.hr
DALLAS - Luka Dončić odigrao je najbolju utakmicu sezone u pobjedi njegovih Dallas Mavericksa protiv Houston Rocketsa 113:100.

Slovenac je zabio 33 poena (12-25 šut iz igre) uz 16 skokova i 11 asistencija što znači da je ostvario triple-double učinak. Ujedno je ovo njegova najbolja utakmica do sada u sezoni jer se do sada jako mučio u nekim utakmicama. I dalje ima prostora za napredak, 25 šuteva za 33 poena je puno, tricu je gađao skromnih 3-10, a imao je i osam izgubljenih lopti.

Ipak, Dallas bez njega ne bi bio blizu pobjede u ovoj utakmici. U prvom poluvremenu je bio najzaslužniji što su Mavsi otišli na dvoznamenkastu prednost, a u zadnjem periodu utakmice je bio najzaslužniji što Rocketsi nisu okrenuli rezultat jer su nekoliko puta došli na -2. Dončić bi u tim situacijama donio poene svoje ekipe. Trpao je step-back trice, ulazio je pod koš, a imao je i nekoliko šuteva unatrag u stilu Kobea Bryanta.

Unatoč slabijem ulasku u sezonu (Dallasov omjer 3-4), Dončić je već u prvih sedam utakmica uspio ući u knjigu rekorda. Slovenac je četvrti najbrži igrač u NBA povijesti koji je došao do 1000 poena, skokova i asistencija. Trebalo mu je 139 utakmica za to, ispred njega su samo Oscar Robertson (98), Ben Simmons (123) i Magic Johnson (126). Slovenac je zato bio brži od LeBrona Jamesa koji je do tih brojki stigao nakon 158 utakmica.

Također, ovo mu je 26. triple-double u NBA karijeri što je najviše u povijesti za igrača mlađeg od 22 godine. Sljedeći na listi su Magic Johnson i Ben Simmons s 25.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, James Harden, Houston Rockets
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE