GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić se upisao u povijest

Dončić se upisao u povijest
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2022 / 08:03
Autor: SEEbiz / H
DALLAS - Samo dan nakon šuterske rapsodije u kojoj je s 11 trica srušio osobni i klupski rekord Utah Jazza te najbolji učinak u NBA ligi uopće ove sezone, Bojan Bogdanović odigrao je još jednu odličnu utakmicu, ali Luka Dončić bio je čak i bolji te je odveo Dallas Maverickse do pobjede 111:103.

Bogdanović je za 30 minuta igre postigao 21 poen (šut 7/11, trice 4/8, slobodna bacanja 3/4) uz četiri asistencije, dva skoka i jednu izgubljenu loptu. Tim je učinkom bio najbolji strijelac Jazza ispred Jordana Clarksona (19) i Donovana Mitchella, koji je na putu do 17 poena šutirao vrlo loših 5/19.

Na drugoj se strani Dončić zaustavio na 35 poena (šut 12/23, trice 5/11, bacanja 6/7), 16 skokova i sedam asistencija, uz jednu blokadu te po tri ukradene i izgubljene lopte. Pratili su ga Spencer Dinwiddie s 23 i Dorian Finney-Smith s 21 poenom.

S ovih 35 koševa Dončić je već krajem svoje četvrte NBA sezone ušao u Top 10 strijelaca Mavericksa svih vremena, a prije doigravanja može se popeti čak i do osmog mjesta.

Sinoćnjom izvedbom nastavio je i s rekordima u svojim dobnim kategorijama. Izjednačio je rekord LeBrona Jamesa s 39 utakmica prije 24. rođendana (a tek je 28. veljače napunio 23) s barem 30 koševa, 10 skokova i pet asistencija.

Dallasu je ovo bila peta pobjeda zaredom i 22. u 29 utakmica od Nove godine, koju su Mavsi dočekali s 50-postotnim omjerom. Sada s 40-25 imaju samo pola utakmice zaostatka na petom mjestu Zapada nad sinoćnjim protivnikom. Kako stvari stoje, Dallas i Utah lako bi se mogli susresti u prvom krugu doigravanja, samo je pitanje tko će imati prednost domaćeg terena.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, Bojan Bogdanović, LeBron James, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE