GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić utakmicom utakmicu za oamćenje

Dončić utakmicom utakmicu za oamćenje
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2023 / 08:56
Autor: SEEbiz
DALLAS - Luka Dončić odigrao je sjajnu utakmicu za Dallas u prvom ogledu svoje momčadi u novoj sezoni te je s triple-double učinkom odveo Maverickse do pobjede protiv San Antonio Spursa i njihove rookie-senzacije Victora Wembanyame. Utakmica je završila 126:119.

Slovenska superzvijezda NBA lige bila je upitna za otvarajući dvoboj svoje momčadi, no na terenu nije izgledao kao da se muči s ozljedom lista zbog koje se još do jučer nije znalo hoće li nastupiti. Ne samo da je nastupio, Dončić je utakmicu iskoristio za povijesni učinak.

Odigrao je 34 minute, a iskoristio ih za 33 poena (šut 13/25), 13 skokova i 10 asistencija, postavši tek treći košarkaš u povijesti NBA lige koji je na otvaranju sezone stigao do triple-double učinka s 30 ili više koševa u njemu. Napravio je to dvaput Oscar Robertson, 1961. i 1966. godine, a u novijoj eri još samo Giannis Antetokounmpo 2019. Također, postao je prvi igrač Dallasa s trostruko-dvoznamenkastim učinkom u prvoj utakmici sezone.

Utakmicu koja se čekala zbog debija Wembanyame, novog košarkaškog čuda za koje stručnjaci govore da će dominirati u godinama koje slijede, obilježio je tako senzacionalnom partijom iskusniji Slovenac, čija je momčad prošle sezone propustila doigravanje, a u ovu ušla s velikim ambicijama.

Kyrie Irving dodao je 22 koša, Grant Williams i Tim Hardaway Jr. po 17, a odlično se predstavio i rookie momčadi Dereck Lively II sa 16 koševa i 10 skokova, uz sjajnih 7/8 iz igre za 30 minuta. Više od 40 godina nitko nije ušao u NBA ligu s barem 15 poena i 10 skokova uz 80 posto šuta.

Wembanyama, koji je izgledao sjajno u predsezoni, rano je upao u probleme s osobnim pogreškama i debitirao je u NBA ligi s odigrane 23 minute. Iskoristio ih je za 15 koševa i pet skokova, a imao je i pet izgubljenih lopti. Devet poena

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
KOŠARKA
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
LJUBLJANA - Španjolac Chechu Mulero od sljedeće će sezone biti sportski direktor košarkaškog kluba Cedevita Olimpija, objavili su Ljubljančani na internetskoj stranici. Na toj će poziciji zamijeniti Vlada Ilievskog kojemu na kraju ovog natjecateljskog roka istječe ugovor.
Lopetegui preuzima West Ham
DOGOVOR
Lopetegui preuzima West Ham
LONDON - Engleski prvoligaš West Ham postigao je dogovor sa španjolskim tenerom Julenom Lopeteguijem da na klupi zamijeni Davida Moyesa, pišu engleski mediji.
Bjelica dobio otkaz u Unionu
TRENERI
Bjelica dobio otkaz u Unionu
BERLIN - Nenad Bjelica je dobio otkaz u Union Berlinu, objavio je danas na svojim službenim stranicama njemački prvoligaš.
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
MILJENIK NAVIJAČA
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
BERLIN - Georg Koch nedavno je u jednom intervjuu rekao da je teško bolestan te da mu je želja pogledati utakmicu od svih klubova u kojima je igrao.
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
TENIS
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
PARIZ - Srbijanski as Novak Đoković i dalje je vodeći na muškoj svjetskoj teniskoj ljestvici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE