GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić zaustavio Memphis

Dončić zaustavio Memphis
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2022 / 08:48
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Luka Dončić i Dallas Mavericksi oporavili su se od teškog poraza u New Yorku koji im je prekinuo pobjednički niz od šest utakmica tako što su još uvjerljivi svladali Memphis Grizzliese i prekinuli njihov još veći niz uspjeha.

Memphis je imao čak 11 pobjeda zaredom i probio se za treće mjesto Zapada prije nego što je kod kuće izgubio 112:85 od Dallasa, koji je dva dana ranije izgubio od Knicksa 108:85.

Dončić je ostvario svoj jubilarni 40. triple-double karijere, što je prije njega učinilo samo deset košarkaša u NBA povijesti. Grizzliesima je zabio 27 koševa (šut 12/22, slobodna bacanja 3/4) uz 12 skokova, 10 asistencija, makar je imao čak šest izgubljenih lopti i promašio svih šest trica.

Ukupno je sedam igrača Dallasa imalo dvoznamenkasti učinak, a nakon Slovenca najviše je zabio Tim Hardaway Jr (16). Domaćine je predvodio Ja Morant s 19 koševa, pet skokova i osam asistencija, ali i osam izgubljenih lopti.

U okršaju dviju momčadi s vrha NBA lige, koje su dva dana ranije doživjele teške poraze, Golden State Warriorsi su se trznuli i produbili muku Chicago Bullsa svladavši ih u gostima 138:96. Warriorsi su prethodno izgubili četiri od pet utakmica, a u posljednjoj su ih Milwaukee Bucksi razbili 118:99, iako je bilo i više od 30 razlike. Bullse je pak u srijedu u Chicagu razbio Brooklyn 138:112.

Tako su Bullsi postali prvi lider konferencije koji je dvije utakmice zaredom izgubio razlikom u prosjeku većom od 30 poena još otkako se NBA liga prije 42 godine službeno podijelila na Istok i Zapad.

Ovako visoka pobjeda Warriorsa još je šokantnija kada se zna da su Bullsi bili gotovo kompletni, nedostajao im je samo Alex Caruso, dok je momčad iz San Francisca igrala bez Draymonda Greena, ali i povratnika Klaya Thompsona.

Zato je s klupe eksplodirao rookie Jonathan Kuminga s 25 koševa, Jordan Poole dodao je 22, a Andrew Wiggins 21. Stephen Curry, čiji se pad forme preklopio s crnim nizom njegove momčadi, četvrti put u šest ogledao ostao je ispod 20 poena, zaustavivši se na 19.

Tagovi: Luka Dončić, Memphis Grizzlies, Dallas Mavericks, Draymmond Green, Klay Thompson
PROČITAJ I OVO
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
HENDIKEP
Engleska na Euru bez vratara Johnstonea
LONDON - Engleska nogometna reprezentacija mogla bi imati dosta problema s vratarskom pozicijom na skorašnjem Europskom prvenstvu nakon što je postalo poznato da u Njemačkoj neće moći braniti Samuel Johnstone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE