GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dres Michaela Jordana na dražbi, očekuje se cijena između 3 i 5 milijuna dolara

Dres Michaela Jordana na dražbi, očekuje se cijena između 3 i 5 milijuna dolara
DRAŽBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2022 / 09:14
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Dres koji je nosila legenda NBA-a, košarkaš Michael Jordan u posljednjoj igračkoj sezoni 1997.-1998. u Chicago Bullsima ponudit će se na dražbi u rujnu za tri do pet milijuna dolara, priopćila je u srijedu kuća Sotheby's.

Njujorška kuća koja je od 2019. u vlasništvu francusko-izraelskog telekomunikacijskog magnata Patricka Drahija, 2021. prodala je Jordanove tenisice za gotovo 1,5 milijuna dolara.

Dražba će se održati u New Yorku od 6. do 14. rujna, a Jordanov glasoviti crveni dres Chicago Bullsa s brojem 23 predstavit će se publici u Montereyju, u Kaliforniji, od 17. do 20. kolovoza, a zatim i u New Yorku na dražbi u rujnu, navodi se u priopćenju dražbovne kuće.

"Sezona 1997.-1998. možda je najdraža Jordanovim navijačima jer je Michael bio na vrhuncu snage, svjestan da je to posljednja prilika da s Chicago Bullsima osvoji naslov prvaka NBA-a", najjače profesionalne muške košarkaške lige, komentirao je potpredsjednik Sotheby'sa Brahm Wachter.

Dres, procijenjen na tri do pet milijuna dolara, najviša je ponuda za neki Jordanov dres i za neki predmet iz igračeve zbirke, navodi kuća.

U listopadu 2021. u Las Vegasu ta je newyorška kuća prodala par tenisica Nike Air Ships koje je Jordan nosio na početku karijere 1984.-85. za 1,472.000 milijuna dolara, što je najviša cijena plaćena za tenisice nošene na utakmici.

Ovom astronomskom cijenom srušen je prethodni rekord od 615.000 dolara postignut za Jordanove tenisice Nike Air u kolovozu 2020. na dražbi suparničke kuće Christie's.

Michael Jordan (59), svjetska je košarkaška zvijezda i šesterostruki prvak NBA s Bullsima. Idejni je autora Nikeove kolekcije Air Jordan, a danas jedno od najistaknutijih imena industrije sportske mode. Vlasnik Charlotte Hornetsa smatra se jednim od najvećih sportaša svih vremena.

Tagovi: Michael Jordan, Chicago Bulls, Patrick Drahi
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE