GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Durant tragičar, Bucksi u povijesnoj drami do finala Istoka

Durant tragičar, Bucksi u povijesnoj drami do finala Istoka
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2021 / 08:56
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Milwaukee Bucksi su nakon produžetka u sedmoj, odlučujućoj utakmici polufinala istočne konferencije, pobijedili kod Brooklyn Netsa 115:111 i za veliko NBA finale borit će se protiv pobjednika dvoboja Atlante i Philadelphije.

Bila je to neviđena drama Bucksa i Netsa, koja je donijela deset izjednačenja te čak 20 promjena u vodstvu, a pobjednika je odlučio prvi produžetak u majstorici doigravanja nakon 15 godina.

Do njega se došlo također u dramatičnom tonu. Kevin Durant, koji je s 48 koševa postavio rekord najjače lige svijeta u sedmoj utakmici play-offa, sekundu prije kraja regularnog dijela pogodio je iz daljine za izjednačenje, ali tako da je jedva, vrškom tenisice, nagazio crtu za tri poena. Da mu je noga barem malo kraća, tim košem bi odveo Netse u finale.

Premda je izgubio, Durant je junak ne samo ove serije nego i doigravanja. Bez ozlijeđenog Kyrieja Irvinga te sa šepajućim Jamesom Hardenom, odigrao je play-off za anale. Durant je odigrao kompletne 53 minute sedme utakmice. Prvi je igrač koji je odigrao svaku sekundu od samog početka pa sve do kraja produžetka u doigravanju od Jimmyja Butlera za Bullse 2014. U ovoj utakmici je, dakle, s 48 koševa (šut iz igre 17/36, za tricu 4/11) postao najbolji strijelac u povijesti NBA majstorica. Dodao je devet skokova i šest asistencija.

Prije toga je, također protiv Bucksa, postao prvi igrač s 45/15/10 utakmicom u povijesti doigravanja. Play-off je završio s 34/9/4 u ključnim kategorijama. Sve ovo uradio je kao povratnik nakon najteže ozljede koju košarkaš može pretrpjeti, rupture ahilove tetive.

Harden je morao također igrati cijelu utakmicu iako je zbog ozljede tetiva desnog koljena propustio tri utakmice protiv Bucksa. Vidjelo se da je prisilni povratnik jer premda su mu brojke jako dobre - 22 koša te po devet skokova i asistencija - šut iz igre mu je bio očajan (5/17), a za tricu katastrofalnih 2/12. Kod poraženih se istaknuo još Blake Griffin sa 17 koševa i 11 skokova.

Pobjednike je predvodio Giannis Antetokounmpo s 40 koševa, 13 skokova i pet asistencija, što je također povijesni pothvat. Prije njega su samo dva igrača uspjela u sedmoj utakmici doigravanja ostvariti 40/10/5. To su Jerry West i Tim Duncan.

Veličanstveni duel Giannisa i Duranta je tek treći put da su suparnici u sedmoj utakmici doigravanja postigli 40+ koševa. Prije njih to su uspjeli još samo Sam Jones i Oscar Robertson 1963. te LeBron James i Pail Pierce 2008.

Grčkom friku sjajno su pomogla dva suigrača. Khris Middleton postigao je 23 koša uz 10 skokova, šest asistencija i pet ukradenih lopti. Postigao je odlučujući koš 40 sekundi prije kraja produžetka.

Do tog šuta i pobjede Bucksa došlo je tako da je na drugom kraju terena Brook Lopez svojom četvrtom blokadom na utakmici zaustavio Duranta. Lopez je, osim toga, postigao 19 koševa te imao osam skokova. Kod Bucksa vrijedi istaknuti i Jruea Holidaya, usprkos jako lošem šutu iz igre (5/23), jer dodao je 13 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Tagovi: Kevin Durant, Brooklyn Nets, James Harden, Jeff Green, Giannis Antetokounmpo
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE