GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dušan Ivković bio žestoki kritičar Vučića, a sad sa njim igra šah

Dušan Ivković bio žestoki kritičar Vučića, a sad sa njim igra šah
SPORT I POLITIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2021 / 13:24
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Dušanu Dudi Ivkoviću, legendarnom košarkaškom treneru, i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručene su "Zlatne značke" povodom obeležavanja 100 godina postojanja Sportskog društva Radnički.

Na svečanosti u Muzeju Jugoslavije, Ivkoviću je priznanje dodeljeno za životno delo, a Vučiću za izuzetan doprinos i pomoć.

Njih dvojica su odigrala i partiju šaha, a ne tako davno bili su veliki politički protivnici, piše Nova.rs.

Podsetimo, Ivković je podržao kandidaturu Saše Jankovića za predsednika 2017. godine, pa je tada to komentarisao i Vučić:

“Da ja kažem da Predrag Ejdus nije strašan glumac…kakav bih ja čovek bio? Ili o Dudi Ivkoviću? Šta god mislio o njegovim političkim stavovima i šta god drugi govorili, ali, on je zadužio ovu zemlju” rekao je Vučić.

Tokom 2017. godine smo videli nekoliko napada na slavnog trenera zbog odluke da podrži Jankovića.

“Drugi političari ne mogu ni da dođu do izražaja, ne mogu ni da iznesu ono za šta se zalažu, blate se svakodnevno po medijima, kada jedan Duda Ivković – legenda srpske košarke – kada podrži jednog kandidata bude oblaćen u medijima, šta da očekujemo od ostalih. Ljudi misle da su opozicija lopovi, da kradu… Kada kažete da Vučić krade – što je činjenica – RTS to neće ni da objavi”, rekao je 2017. godine predsednički kandidat Saša Radulović.

Podsetimo, legendarni košarkaški trener podržavao je Sašu Jankovića kao predsedničkog kandidata na izborima 2017.

“Obavezan sam pre svega kao građanin da ovo radim i ispunio sam svoju građansku obavezu. Da to nisam uradio, osećao bih se strahovito loše. Mogao sam da odem tamo sa lokalnom samoupravom, da uživam kao biljkica pored mojih golubova, pasa i bazena, u kome se još nisam ni okupao. Ovo je ista obaveza ne prema našem naordu, nego i prema mojim precima. Ja sada neću da stanem. Neću da stanem nijednog momenta”, rekao je svojevremeno Ivković.

Slavni strateg je kasniji susret sa predsednikom ovako prokomentarisao:

“Na društvenim mrežama ne učestvujem niti čitam komentare. Takve stvari me ne interesuju niti pogađaju. Svi znaju ko je predsednik države, ko sam ja, i zbog čega smo tamo bili. Da sam sa Vučićem doveden u kontekst gde smo se sastali da bih rešio neke svoje privatne probleme, ili svog prijatelja i slično, imalo bi povoda za objašnjenje. Ovako je svaki komentar izlišan”, rekao je tada Ivković.

Međutim, nešto se očito promenilo…

Duda Ivković, uz brata Slobodana, jedna je od najvećih trenerskih legendi koje su potekle iz sportskog društva sa Crvenog krsta.

Vučić je kao predsednik Republike značajno pomogao Sportskom društvu, a već dugo je počasni predsednik Bokserskog kluba Radnički.

Obeležavanje značajnog jubileja upotpunjava izložba “Naš prvi vek”, na kojoj su kroz putovanje u istoriju dugo 100 godina predstavljeni značajni rezultati i svi oni koji su stvarali klub i njegovu tradiciju.

Sportstko društvo Radnički osnovano je 1920. godine, kao Beogradski radnički sport klub.

Za vek postojanja, ekipe SD Radnički osvojile su 39 ekipnih seniorskih titula državnog prvaka i 22 Kupa Jugoslavije, u rukometu, boksu, košarci, odbojci, šahu, rvanju, džudou, streljaštvu i ragbiju.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Tagovi: Dušan Ivković, Aleksandar Vučić, Sportsko društvo Radnički
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE