GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Egipat izbacio Sloveniju, Hrvatska doznala potencijalne protivnike

Egipat izbacio Sloveniju, Hrvatska doznala potencijalne protivnike
SP U RUKOMETU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2021 / 21:41
Autor: SEEbiz / H
KAIRO - Egipatski rukometaši plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su u Kairu odigrali 25-25 (8-12) sa Slovenijom, dok je Norveška svladala Island s 35-33 (18-18).

Slovenci su ispali sa SP-a, iako su dobili prvo poluvrijeme s četiri, a početkom drugog dijela vodili su s pet razlike. Domaćini prvenstva uspjeli su nadoknaditi, a sredinom drugog dijela imali su stalno gol ili dva prednosti. Neposredno prije utakmice slovenski pivot i stup obrane Blaž Blagotinšek odustao je od nastupa zbog bolesti, a pola momčadi Slovenije imalo je želučane tegobe.

Sanad (7) i Omar (6) dali su najviše kod Egipćana, a Janc (6) i Zarabec (4) kod Slovenije.

Drugog četvrtfinalistu iz ove skupine dat će izravni obračun Švedske i Rusije.

Valja dodati da je skupina 4 ona s kojom se križa hrvatska skupina. Dakle, ukoliko pobijedimo Dansku i poklopi se rezultat s druge utakmice između Katara i Argentine igrat ćemo protiv Egipta. U slučaju da Rusija iznenadi Šveđane igrali bismo protiv njih. Dakako, u slučaju da nekako uspijemo do četvrtfinala za što je prvi korak pobjeda protiv Danske...

Norvežani su svladali Island i sada čekaju ishod utakmice Francuska - Portugal, gdje ih sve osim pobjede Portugala vodi u četvrtfinale. U "Vikinškom obračunu" s Islanđanima, s čak 68 golova, Norvežane je do pobjede odveo Sander Sagossen s 9 golova, dok je Gudmunsson sa 6 pogodaka predvodio Island.

Tagovi: slovenska rukometna reprezentacija, Blaž Blagotinšek
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE