GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eintracht bolji od Bayera, Freiburg iznenadio Hoffenheim

Eintracht bolji od Bayera, Freiburg iznenadio Hoffenheim
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.01.2021 / 18:06
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Nakon nešto manje od dva tjedna pauze nastavljeno je njemačko nogometno prvenstvo. Na programu su bile prve utakmice 14. kola, a od pet dvoboja, čak četiri su dobili gosti.

Jedinu domaću pobjedu ostvario je Eintracht porazivši Bayer Levekusen sa 2-1, Freiburg je na gostovanju slavio protiv Hoffenheima sa 3-1, Borussia Moenchengladbach je pobijedila Arminiju sa 1-0, Augsburg je istim rezultatom bio bolji od Kolna, dok je Union Berlin u Bremenu porazio Werder sa 2-0.

Bayer je u Frankfurtu poveo u 10. minuti golom Nadiema Amirija, no domaćin je uspio okrenuti rezultat preko Aina Younesa (22) i Edmonda Tapsobe (54-ag).

Daichi Kamad je u 75. minuti imao zicer za 3-1, no japanski veznjak je očajno pucao. Najbliže izjednačenju "Apotekari" su bili u 82. minuti kada je Martin Hinteregger nespretno 'očistio' jednu loptu i pogodio vratnicu vlastita gola.

Bio je to tek drugi poraza Bayera ove sezone, a do sada jedinu utakmicu izgubio je od prvaka Bayerna, također sa 1-2. Tin Jedvaj nije nastupio za goste.

Freiburg je već nakon prvog poluvremena vodio 3-0 protiv Hoffenheima golovima Baptiste Santamarije (7), Vincenza Grifa (34-11m) i Kasima Nuhua (42-ag), a potom u nastavku mirno obranio prednost.

Ihlas Bebou je smanjio u 58. minuti i to je bilo sve od domaćeg sastava u čijim redovima je Andrej Kramarić igrao cijeli susret.

Union Berlin je protiv Werdera sve obavio u prvom poluvremenu, a golove su zabili Becker (12) i Awoniyi (28).

Borussia Moenchengladbach je slavila kod Arminije golom Embola (58).

Kasnije se još sastaju Hertha - Schalke, te Stuttgart - RB Leipzig, dok će u nedjelju igrati Borussia Dotmund - Wolfsburg i Bayern - Mainz.

Na ljestvici vodi Bayern sa 30 bodova, Bayer i RB Leipzig imaju po 28, a Union Berlin i Wolfsburg po 24 boda.

Borussia Dortmund je šesta sa 22 boda, dok njezin imenjak iz Moenchengladbacha na sedmoj stepenici ima bod manje.

Tagovi: Eintracht, Bayer Leverkusen, Freiburg, Hoffenheim
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE