GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Elvis Fatović preuzeo CNA Barcelonetu

Elvis Fatović preuzeo CNA Barcelonetu
VATERPOLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2021 / 08:09
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
BARCELONA - CNA Barceloneta je poželjela dobrodošlicu Elvisu Fatoviću na mjestu trenera prve momčadi. Ugovor s najtrofejnijim španjolskim klubom, prvakom Europe 2014. godine, 50-godišnji legendarni kapetan Juga, potom trener, potpisao je do ljeta 2024. godine.

Fatović, koji ima iskustva kao igrač, te kao trener, nasljeđuje na klupi CNA Barcelonete Chusa Martína. Španjolski klub podsjeća kako je Elvis od 2013. bio izbornik Australije, koji će tu dužnost obnašati još na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prije toga bio je trener Juga, igračku karijeru je zaključio u ljeto 2007., iduće sezone vodio mlađe uzraste, a od ljeta 2008. vodio prvu momčad.

Bio je i pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije Ratka Rudića od 2008. do 2012. godine. S Hrvatskom je bio prvak Europe i olimpijski pobjednik u Londonu 2012. godine.

Juga je pak vodio do naslova pobjednika prvog izdanja Regionalne lige, zatim do dva naslova prvaka Hrvatske, dva naslova pobjednika Kupa Hrvatske, te do dva nastupa na Final fouru europske Lige prvaka...

Kao igrač s Jugom je osvojio četiri europska trofeja, dva naslova prvaka Europe, LEN-a kup i Super kup. Jedini je Jugov kapetan koji je dva puta podizao pokal europskog prvaka (Đuro Savinović 1980., a Marko Bijač 2016.). Bio je svjetski i europski juniorski prvak s reprezentacijom bivše države, a europski doprvak sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske u Kranju 2003. godine.

Kao igrač nastupio je na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sydneyju i 2004. godine u Ateni, kao pomoćnik izbornika Hrvatske 2012. u Londonu, a kao izbornik Australije 2016. u Riju. U Tokiju će peti put bio sudionik najvećeg natjecanja nakon čega se vraća u Europu, te u klupska natjecanja.

Tagovi: Elvis Fatović, CNA Barceloneta, VK Jug, Ratko Rudić
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE