GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Empoli šokirao Napoli

Empoli šokirao Napoli
SERIE A
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.12.2021 / 20:44
Autor: SEEbiz / H
NAPULJ - Nogometaši Empolija šokirali su Napoli na stadionu Diego Maradona pobijedivši domaću momčad sa 1-0, zadavši Napolitancima težak udarac u borbi za naslov prvaka Italije.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Cutrone u 71. minuti. Napoli je doživio drugi uzastopni prvenstveni poraz, a treći ukupno u ovoj sezoni Serie A, dok je Empoli osmom pobjedom došao do 26 bodova i izbio na sedmo mjesto.

Sassuolo je pred svojim navijačima svladao Lazio sa 2-1. Gosti su poveli već u 6. minuti pogotkom Zaccagnija. Sassuolo je do preokreta došao u drugom poluvremenu. Prvo je u 63. minuti izjednačio Berardi, a u 69. minuti je Raspadori bio strijelac za 2-1.

Toma Bašić je odigrao cijelu utakmicu za Lazio i u 89. minuti bio blizu izjednačujućem pogotku, ali je iz slobodnog udarca pogodio gredu.

Nogometaši Verone preokretom su došli do pobjede 2-1 na gostovanju kod Verone i bodovno se izjednačili s drugoplasiranim Interom, dok im vodeći Milan bježi samo dva boda.

Momčad Igora Tudora je pred svojim navijačima povela u 22. minuti pogotkom Giovannija Simeonea. Za Atalantu je u 37. minuti izjednačujući pogodak postigao Aleksej Mirančuk, a pobjedu Gasperinijevoj momčadi donio je Koopmeiners u 62. minuti.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić bio je u početnoj postavi Atalante i imao zapaženu ulogu. U 33. minuti je bio i blizu pogotka, ali je njegov udarac s ruba kaznenog prostora zaustavila vratnica. Pašalić je igrao do 56. minute, kad ga je zamijenio Duvan Zapata.

Kod Verone je mladi hrvatski reprezentativac Boško Šutalo ušao u igru u 71. minuti, a vratar Ivor Pandur ostao je na klupi za pričuve.

Atalanta je sa 37 bodova dostigla drugoplasirani Inter koji će večeras (20.45 sati) ugostiti Cagliari u 17. kolu. Od 18 sati se sastaju Napoli - Empoli i Sassuolo - Lazio.

U prvom nedjeljnom dvoboju Torino je na domaćem terenu pobijedio Bolognu 2-1. Bila je to šesta ovosezonska pobjeda sastava kojeg vodi hrvatski trener Ivan Jurić.

Sanabria je u 24. minuti zabio za vodstvo Torina, dok je u 69. Soumaoro pogodio vlastitu mrežu za 2-0 domaćeg sastava. Bologna je smanjila u 79. minuti kada je Orsolini pogodio s bijele točke, no gosti ipak nisu uspjeli zaprijetiti Torinu i njegovom osvajanju sva tri boda.

Hrvatski nogometaš Marko Pjaca započeo je utakmicu za Torino te je igrao do 83. minute kada ga je zamijenio Josip Brekalo, drugi Hrvat u redovima Torina.

Tagovi: Empoli, Napoli, Lazio, Toma Bašić, Mario Pašalić, Atalanta
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE