GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Engleska: Uvjerljivi City, dva gola i dvije asistencije Jesusa za Arsenal

Engleska: Uvjerljivi City, dva gola i dvije asistencije Jesusa za Arsenal
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2022 / 18:43
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Branitelji naslova nogometnog prvaka Engleske, igrači Manchester Cityja zadržali su stopostotni učinak u novom prvenstvo i nakon 2. kolu uvjerljivom 4-0 (3-0) domaćom pobjedom protiv Bournemoutha, a stopostotni učinak zadržao je i Arsenal 4-2 (2-0) domaćim uspjehom protiv Leicester Cityja.

City je dominirao protiv nedoraslog Bournemoutha, a prvi pogodak postigao je Gundogan (19) nakon proigravanja Haalanda, na 2-0 povisio je De Bruyne (31) sjajnim udarcem sa 20-ak metara, da bi za 3-0 pogodio Foden (37) na asistenciju De Bruynea. U nastavku je Lerma (79-ag) autogolom postavio konačnih 4-0.

U susretu Arsenala i Leicestera briljirao je bivši napadač Cityja Gabriel Jesus sa po dva gola i asistencije. U prvom poluvremenu Jesus (23, 35) je zabijao, prvi gol postigao je fantastičnim lobom sa 12-ak metara iskosa, a drugi kada je glavom s metra proslijedio loptu u mrežu. Leicester je sretno stigao do prvog pogotka autogolom Salibe (53-ag), ali samo dvije minute potom grubo je pogriješio vratar gostiju Ward kojemu je ispala lopta, a Jesus ju je ostavio za udarac Xhake (55) za 3-1. Maddison (74) je snažnim udarcem smanjio na 3-2, ali opet je Arsenalu trebalo samo dvije minute za povratak na dva gola prednosti. Jesus je povukao napad, proigrao Martinellija (76) koji je bio precizan sa 18 metara.

Ranije u subotu Aston Villa je na svom terenu svladala Everton sa 2-1 (1-0). Domaći su poveli 2-0 golovima Ingsa (31) i Buendije (85), da bi na konačnih 2-1 autogolom smanjio bivši igrač Evertona Digne (87-ag). Ovo su prva tri boda za Aston Villu u novoj sezoni, dok je Everton i nakon dva kola bez boda.

Tagovi: Gabriel Jesus, Arsenal, Kevin De Bruyne, Manchester City, Erling Haaland
PROČITAJ I OVO
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
BOKS
Hrgović: Ako izgubim sljedeći meč, idem u mirovinu
ZAGREB - Filip Hrgović (17-0, 14 KO) 1. lipnja će u Rijadu na priredbi Matchroom vs. Queensberry: 5v5 odraditi dosad najveću borbu u karijeri. Protivnik će mu biti britanski boksač Daniel Dubois (20-2, 19 KO).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE