GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EP rukomet - Danska osvojila broncu

EP rukomet - Danska osvojila broncu
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2022 / 17:39
Autor: SEEbiz / H
BUDIMPEŠTA - Rukometna reprezentacija Danske osvojila je treće mjesto na Europskom prvenstvu nakon što je u susretu za broncu u Budimpešti nakon produžetaka pobijedila Francusku sa 35-32 (29-29, 13-14).

Bio je to okršaj aktualnih olimpijskih prvaka Francuza, te aktualnih svjetskih prvaka Danaca, a na koncu su slavili Danci.

Dancima je to sedma medalja s europskih prvenstava pri čemu četvrta bronca nakon što su treći bili na tri uzastopna EURO-a (2002, 2004, 2006).

Dansku su do pobjede predvodili Jacob Holm sa 10, Niclas Vest Kirkelokke s pet, Rasmus Lauge sa četiri gola, te sjajni Niklas Landin sa čak 18 obrana.

Kod Francuza najefikasniji su bili Kentin Mahe s osam, te Hugo Descat sa sedam golova, dok je Vincent Gerard imao 17 obrana.

Francuska je bolje ušla u susret i nakon 12 minuta igre vodila je 9-5. No, Danci su u nastavku zaigrali daleko bolje i do poluvremena su smanjili na samo pogodak zaostatka (14-13).

U prvih deset minuta nastavka Danska je uspjela okrenuti rezultat i stići do tri gola prednosti (22-19). Uzvratila je Francuska i u posljednjih deset minuta ušla je s dva gola viška (26-24).

Međutim, četiri minute prije kraja Danska je izjednačila na 28-28, a pogotkom Lassea Svana minutu prije kraja i do vodstva 29-28. Izjednačio je Dika Mem 30 sekundi prije kraja susreta, a u preostalom vremenu Danci nisu uspjeli zabiti za pobjedu. Udarac Hansa Arona Mensinga Francuzi su uspjeli blokirati pa je susret otišao u produžetak.

Danska je prvi produžetak otvorila sa 3-0 golovima Rasmusa Laugea (2) i Jacoba Tandrupa, a Francuzima je nadu vratio Kentin Mahe smanjivši na 30-32. Međutim, kada je Jacob Holm vratio na +3, bila je to prednost koju Danska više nije ispuštala, na koncu je završilo 35-32.

U finalu se sastaju Španjolska i Švedska.

Tagovi: Danska, Jacob Holm, Niclas Vest Kirkelokke, Rasmus Lauge
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE