GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EP Vaterpolo: Španjolcima bronca

EP Vaterpolo: Španjolcima bronca
BRONCA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2022 / 19:26
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Španjolska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončano odlićje na Europskom prvenstvu u Splitu pobijedivši u dvoboju za treće mjesto Italiju s 7-6 (3-1, 0-2, 3-1, 1-2).

U reprizi finala nedavnog Svjetskog prvenstva Španjolci su u dvoboju za broncu opet pobijedili Talijane.

Svjetski prvaci Španjolci su bolje započeli dvoboj i prvu četvrtinu su dobili s 3-1, da u drugoj nisu zabili ni gola i Talijani su izjednačili. U trećoj četvrtini Španjolci opet dolaze do dva gola prednosti (6-4).

Talijani opet poravnavaju na 6-6, da bi tri minute prije kraja 36-godišnji Brazilac sa španjolskom putovnicom Felipe Perrone postigao gol za novo vodstvo Furije. Dvije minute prije kraja Španjolci nisu iskoristili dva igrača više, ali Talijani ih nisu kaznili. Za Španjolsku su svi kazali da je trenutno najjača momčad svijeta, no umjesto zlata moraju se zadovoljiti broncom.

Kod Španjolaca je čak sedam igrača postiglo po jedan gol, a vratar Unai Aguirre je imao 10 obrana. Kod Talijana je Luca Damonte zabio dva gola, a vratar Marco del Lungo je također imao 10 obrana.

Španoljcima je to sedma europska medalja i četvrta bronca, dok još uvijek nemaju naslov europskog prvaka. Talijani su ostali na 11 odličja, a imaju tri naslova prvaka.

U 20.30 sati u velikom finalu igraju Hrvatska i Mađarska.

Tagovi: Španjolska, EP u vaterpolu, Felipe Perrone
PROČITAJ I OVO
Mbappe objavio da odlazi iz PSG-a
ODLAZAK
Mbappe objavio da odlazi iz PSG-a
PARIZ - Kylian Mbappe (25) napušta Paris Saint-Germain na kraju sezone.
Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
USPJESI
Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
ZAGREB - Italija i Njemačka zaradile su dodatno mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone nakon što su njihovi klubovi ove sezone ostvarili dobre rezultate u europskim natjecanjima, objavila je u petak krovna europska nogometna organizacija UEFA.
Zekić: Idemo na noge budućem prvaku
USUSRET DERBIJU
Zekić: Idemo na noge budućem prvaku
OSIJEK - Osijek u 34. kolu SuperSport HNL-a gostuje na Maksimiru kod Dinama. Trener Osijeka Zoran Zekić derbi dočekuje u dobrom raspoloženju.
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
TRANSFERI
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
ZAGREB - Dinamo u subotu u 19:30 na gotovo rasprodanom Maksimiru u 34. kolu SuperSport HNL-a dočekuje Osijek. Momčad Sergeja Jakirovića pobjedom može osvojiti titulu prvaka ako Rijeka ranije (17:00) ne pobijedi u Varaždinu.
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NBA
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NEW YORK - Košarkaše Charlotte Hornetsa od sada će voditi trener Charles Lee koji je zamijenio Stevea Clifforda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE