GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Epski brodolom klubova iz bivše Jugoslavije

Epski brodolom klubova iz bivše Jugoslavije
NEUSPJEH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2022 / 08:49
Autor: SEEbiz / index.hr

ZAGREB - Čak dvanaest klubova s prostora bivše Jugoslavije ispalo je u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Najšokantnije je ispadanje hrvatskog predstavnika Osijeka koji je domaćim porazom u Gradskom vrtu 0:2 ispao od kazahstanskog Kizilžara, 12. momčadi kazahstanskog prvenstva.

Od hrvatskih klubova ispala je i Rijeka, ali od puno ozbiljnijeg suparnika - švedskog Djurgardena koji je na Rujevici slavio s 2:1, a u uzvratu pred svojim navijačima s 2:0. Hrvatska je tako ostala na Hajduku u trećem pretkolu Konferencijske lige i Dinamu koji je prošao u treće pretkolo Lige prvaka, piše Index.

Senzacionalno je ispao srpski predstavnik Radnički iz Niša koji je tri puta vodio protiv malteške Gzire, primio gol u 102. minuti za produžetke pa ispao nakon jedanaesteraca. Čukarički je prošao dalje, a Crvena zvezda i Partizan tek počinju natjecanje.

Mostarski Velež šokirao je navijače ispadanjem od malteškog Hamruna koji je s dva puta po 1:0 pobijedio bosanskohercegovačkog predstavnika. Ispala je i Tuzla City, ali je taj klub svakako bio veliki autsajder protiv nizozemskog AZ-a. Zrinjski je jedini klub iz BiH koji je ostao u Europi.

Slovenci su doživjeli pravi pomor klubova jer su ispali Olimpija (od rumunjskog Sepsija), Koper (od Vaduza iz Lihtenštajna) i Mura (od irskog St Patricka). Maribor je jedini preostali slovenski predstavnik u europskim natjecanjima, igra u trećem pretkolu Europa lige.

Islandski Breidablik izbacio je crnogorsku Budućnost, a Sutjeska iz Nikšića ispala je od KI-ja, kluba s Farskih Otoka pa su svi crnogorski klubovi završili europsko natjecanje. Makedonija GP očekivano je izgubila od CSKA iz Sofije, ali Makedonci i dalje imaju dva predstavnika u Europi - Shkupi u Europa ligi i Shkendiju u Konferencijskoj ligi.

Ballkani, koji je s ukupnih 10:0 izbacio La Fioritu iz San Marina, jedini je kosovski predstavnik u Europi nakon očekivanog ispadanja Drite od belgijskog Antwerpa.

Tagovi: NK Osijek, NK Rijeka, Radnički, Konferencija liga, Gzira, Čukarički, Olimpija, Dinamo, Maribor
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE