GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Estanguet: OI u Parizu idu kako je planirano, bez obzira na sudbinu Igara u Tokiju

Estanguet: OI u Parizu idu kako je planirano, bez obzira na sudbinu Igara u Tokiju
OLIMPIJSKE IGRE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 12:04
Autor: SEEbiz / H

PARIZ - Olimpijske igre u Parizu 2024. odvijat će se prema rasporedu bez obzira na sudbinu ovogodišnjih ljetnih igara u Tokiju, objavio je u srijedu francuski organizacijski odbor.

Prošli su se tjedan Japan i Međunarodni olimpijski odbor (MOO) obvezali održati Olimpijske igre ove godine, opovrgavajući napise britanskih medija da je japanska vlada zaključila da će Igre morati biti otkazane.

"Od početka ove krize svijet sporta prilagođavao se. Naravno, organizatori Olimpijskih igara u Tokiju će organizirati Igre samo ako to budu dopustili uvjeti", rekao je šef OI Pariz Tony Estanguet za francuski dnevnik "Le Monde".

"Radili su na različitim rješenjima kako bi se prilagodili ovom sanitarnom kontekstu, sa ili bez ventilatora, postavljanjem testova i sustavom 'balona'. Sve je promišljeno kako bi se ove Igre mogle održati uz vrlo visoku razinu zdravstvene sigurnosti", dodao je.

Dok je Japan početkom ovog mjeseca proglasio izvanredno stanje nakon rekordnog broja slučajeva zaraze COVIDom-19, Britanac Matthew Pinsent, osvajač četiri zlatne olimpijske medalje u veslanju, zatražio je da se Igre u Tokiju, već odgođene za godinu dana, održe 2024. godine.

Estanguet je inzistirao da Olimpijske igre u Parizu neće biti premještene.

"Ako se oslanjam na razgovore s MOO-om, nemam dojam da će doći do novog odgađanja", objasnio je.

"Učinak za Pariz 2024. ipak je prilično ograničen, imamo svoj vlastiti kalendar. Posljednjih godinu dana, odgoda nije utjecala na nas. Naše će igre dobro proći 2024. godine, što god da se dogodi u Tokiju. Žarko se nadam, kao i mnogi, da će se ove igre održati jer će stvoriti snažnu dinamiku - posebno ceremonijom primopredaje - ali Pariz 2024. nije povezan sa sudbinom Tokija", zaključio je Estanguet.

Tagovi: Tony Estanguet, Olimpijske igre u Parizu, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE