GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Euro bi se mogao igrati pred gledateljima

Euro bi se mogao igrati pred gledateljima
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 14:32
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Europsko prvenstvo moglo bi se igrati pred gledateljima, barem utakmice koje će se igrati u Velikoj Britaniji, pišu engleski mediji.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je jučer da je vrlo optimističan da će se sve restrikcije vezane za covid-19 ukinuti do 21. lipnja, što automatski znači da će biti dozvoljena masovna okupljanja. Britanci namjeravaju održati zadnje kolo Premiershipa pred najmanje 10.000 gledatelja na svakom stadionu, a mjere bi se iz tjedna u tjedan trebale ublažavati.

"Ključna za ublažavanje mjera bit će vladina aplikacija za praćenje širenja covida-19 koju je do sad skinulo više od 20 milijuna građana. Lakim uvidom u nju vidjet će se tko je cijepljen, a tko nije i tako će se moći puštati gledatelje na okupljanja. Utvrde li vladini stručnjaci, koji rade na tome kako bi se aplikacija najbolje mogla iskoristiti u ove svrhe, Britaniju čekaju ljeto i jesen prepuni sporta", piše Daily Mail.

Europsko prvenstvo trajat će od 11. lipnja do 11. srpnja, a Uefa je prošlog tjedna odbila opciju da se prvenstvo u potpunosti igra u Engleskoj koja je ponudila organizaciju. Za sad je plan i dalje da se igra u 12 europskih gradova, a Hrvatska će igrati u skupini D s Engleskom, Škotskom i Češkom.

Ta skupina trebala bi se igrati u Londonu i Glasgowu, a prvu utakmicu Hrvatska igra 13. lipnja baš protiv Engleske na Wembleyu.

Prema gore navedeni očekivanjima moguće je da će se ta utakmica igrati pred desetak tisuća navijača iako još nije poznato da li bi gostujući navijači i po kojem protokolu mogli ući u Veliku Britaniju. Popuste li se mjere do kraja, finale bi se 11. srpnja na Wembleyu moglo igrati pred 90.000 ljudi.

Uefa još nije objavila nove informacije o ulaznicama, a svi oni koji su kupili karte za odgođeno prvenstvo mogu dobiti puni povrat novca. Detaljnije informacije o održavanju Eura kao i o ulaznicama bit će poznate u travnju.

Osim Eura, u Engleskoj se ovog ljeta održava i Wimbledon, natjecanja u kriketu, a na jesen je na rasporedu i Svjetski kup u ragbiju. All England Club još nije potvrdio, ali navodno se očekuje ograničeni broj gledatelja na ovogodišnjem izdanju najvećeg turnira na svijetu.

Tagovi: EURO 2020, Europsko nogometno prvenstvo, Aleksander Čeferin
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE