GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EURO: Britanci dopustili više od 60.000 gledatelja od polufinala

EURO: Britanci dopustili više od 60.000 gledatelja od polufinala
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2021 / 18:00
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britanska vlada je u utorak objavila da će dopustiti dolazak više od 60.000 gledatelja na kultni londonski stadion Wembley za utakmice polufinala i finala Europskog nogometnog prvenstva.

To znači da će kapacitet Wembleyja biti popunjen do tri četvrtine, a svi koji će se naći na tribinama morat će ili imati negativan test na Covid-19 ili potvrdu da su najmanje 14 dana prije utakmice koju će doći gledati primili drugu dozu cjepiva protiv Covida-19.

Za dosadašnje dvoboje u grupnoj fazi natjecanja kapacitet Wembleyja bio je smanjen na 22.500 gledatelja, a isti će vrijediti i za dvoboj osmine finala između Italije i Austrije, koji je na rasporedu 26. lipnja. No, već 29. lipnja, za utakmicu osmine finala u kojoj bi mogla zaigrati Engleska, kapacitet je povećan na 40.000 gledatelja.

"Uzbuđeni smo što će više navijača moći proći kroz vrata Wembleyja i uživati u finalu Eura 2020", izjavio je kulturni tajnik Oliver Dowden.

Odluka britanske vlade donijeta je usred povećanja pritiska na UEFA-u i njezina čelnika Aleksandera Čeferina da Londonu oduzme domaćinstvo polufinala i finala, zbog porasta broja zaraženih tzv. indijskim sojem koronavirusa, za kojeg znanstvenici tvrde da je značajno opasniji od prve inačice koja se pojavila na tlu Velike Britanije.

UEFA je s britanskom vladom pregovarala i o ublažavanju mjera za dolazak navijača iz inozemstva, jer prema sadašnjim pravilima svi oni koji dolaze u Veliku Britaniju moraju proći desetodnevnu izolaciju. No, u priopćenju britanske vlade nije bilo govora o ublažavanju mjera za strane posjetitelje.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin s odobravanjem je dočekao odluku o povećanju kapaciteta za nadolazeće utakmice na Wembleyju.

"Ovaj je turnir postao tračak nade i pokazatelj ljudima da se vraćamo normalnom načinu života, a ovo je još jedan korak na tom putu", izjavio je Čeferin.

Tagovi: Wembley, EURO 2020, Oliver Dowden, Aleksander Čeferin
PROČITAJ I OVO
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
KRITIKE
Joao Cancelo na meti kritika zbog predstave protiv Reala
BARCELONA - Iako je većina navijača Barcelone kivna na sudiju Cesara Sotoa Grada za poraz od Real Madrida u sinoć odigranom El Clasicu, legendarni nizozemski nogometaši Marco van Basten i Ronald de Boer obrušili su se na drugog "stvarnog" krivca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE