GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EURO Rukomet: Skraćeno vrijeme izolacije

EURO Rukomet: Skraćeno vrijeme izolacije
IZOLACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2022 / 19:12
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Rukometaš ili član delegacije reprezentacija na EURU 2022 koji je bio ili će biti pozitivan sada podliježe petodnevnoj karanteni umjesto 14-dnevne, objavila je Europska rukometna federacija (EHF) u priopćenju u četvrtak.

Odluka da se ovo razdoblje izolacije smanji na pet dana "temelji se na najnovijim javnozdravstvenim preporukama koje se odnose na razdoblja karantene nakon infekcije Covid-19".

Igrač koji se želi vratiti u natjecanje morat će predočiti dva uzastopna negativna PCR testa.

"Prvi test se mora obaviti peti dan nakon što je infekcija otkrivena. Između dva testa mora postojati minimalni razmak od 24 sata “, precizira EHF.Osim toga, igrač ne smije imati nikakve simptome.
Konačno, selekcije mogu "pod određenim okolnostima i s dobrim razlogom koji mora biti odobren od strane EHF-a" dovući rukometaša i izvan popisa od 35 igrača koji su poslani u prosincu,kako bi izvršili promjenu za vrijeme Eura 2022.

Ove nove odredbe stupaju na snagu odmah, a vrijede i za infekcije Covid-19 prije 6. siječnja.

Suočeni sa snažnim oporavkom pandemije u Europi, mnoge selekcije pogođene su slučajevima Covida. Osam francuskih igrača bilo je pozitivno krajem prosinca na početku relija momčadi, dok su kod Hrvatske dva najbolja igrača, Luku Cindrića i Domagoja Duvnjaka, u ponedjeljak bila u izolaciji nakon što su bili pozitivni na Covid.

EURO u Mađarskoj i Slovačkoj počinje 13. siječnja.

Tagovi: Europsko prvenstvo u rukometu, samoizolacija, izolacija, Domagoj Duvnjak
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE