GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EuroBasket: Slovenija u završnici slomila Belgiju

EuroBasket: Slovenija u završnici slomila Belgiju
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2022 / 16:48
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Branitelji naslova europskog prvaka, košarkaši Slovenije plasirali su se u četvrtfinale ovogodišnjeg EuroBaskrta, oni su u osmini finala u Berlinu svladali Belgiju sa 88-72 (24-19, 20-22, 19-19, 25-12).

Belgija, koju vodi hrvatski stručnjak Dario Gjergja, pružila je odličan otpor favoriziranoj Sloveniji, početkom četvrte četvrtine imala i prednost 64-63. No, uslijedila je velika serija 19-1 Slovenaca kojom su četiri minute prije kraja stigli do nedostižne prednosti 82-65.

Još jednom je sjajan bio Luka Dončić sa 35 koševa, 13 je dodao Klemen Preprelič, dok su u redovima Belgije najučinkovitiji bili Emmanuel Lecomte sa 16 i Pierre-Antoine Gillet sa 15 ubačaja.

Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Ukrajina - Poljska koji je na programu u nedjelju u podne.

Ranije u subotu u četvrtfinale se plasirala Francuska 87-86 pobjedom protiv Turskenakon produžetka. Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Srbija - Italija.

Hrvatska će u nedjelju od 14.45 igrati svoj dvoboj osmine finala protiv Finske, a u slučaju pobjede igrat će u utorak u četvrtfinalu protiv boljeg iz ogleda Španjolska - Litva.

REZULTATI OSMINE FINALA,
Subota:
Turska - Francuska 86-87 (produžetak)
Slovenija - Belgija 88-72
Kasnije igraju:
18.00 Njemačka - Crna Gora
20.45 Španjolska - Litva
Nedjelja:
12.00 Ukrajina - Poljska
14.45 Finska - HRVATSKA
18.00 Srbija - Italija
20.45 Grčka - Češka

Tagovi: košarkaška reprezentacija Slovenije, Zoran Dragić, Goran Dragić, Luka Dončić
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE