GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Euroliga: Anadolu Efes prvi finalist, 10 poena Simona

Euroliga: Anadolu Efes prvi finalist, 10 poena Simona
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 22:32
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Košarkaši Anadolu Efesa iz Istanbula prvi su finalisti ovosezonskog izdanja Eurolige, oni su u polufinalu završnog turnira u Koelnu svladali branitelja naslova CSKA iz Moskve sa 89-86 (25-15, 24-22, 22-18, 18-31).

Bila je to "repriza" finala posljednjeg izdanja Euroligeotprije dvije godine, a turski je sastav dominirao kroz prve tri četvrtine dvoboja te 12 minuta prije kraja vodio s velikih 71-51. No, tada je došlo do velikog pada u igri Efesa te se CSKA u samoj završnici primaknuo na 87-86 i imao napad za pobjedu.

No, Will Clyburn je promašio tricu za vodstvo 16 sekundi prije kraja, da bi tricu promašio i Darrun Hilliard 11 sekundi prije isteka vremena, a nakon obrambenog skoka Krunoslava Simona Shane Larkin je dobio dva slobodna bacanja sedam sekundi prije kraja. Pogodio je samo jedno pa je CSKA dobio novu priliku, ali Clyburn je promašio još jednu tricu za preokret sekundu prije kraja. Potom je Larkin dobio još dva slobodna bacanja i pogodio jedno za konačnih 89-86.

Simon je za Anadolu Efes igrao 29:40 minuta i postigao 10 koševa (šut za dva 3-5, trica 1-3, slobodna bacanja 1-1) uz šest skokova, tri asistencije i jednu osvojenu loptu.

Najbolji u dresu turskog sastava bio je Vasilije Micić sa 25 ubačaja, Rodrigue Beubois je dodao 15, dok su CSKA predvodili Clyburn sa 26 i Daniel Hackett sa 17 poena.

Anadolu Efes će svoj prvi naslov prvaka Europe u klupskoj povijesti pokušati osvojiti u nedjelju, a suparnik će mu biti bolji iz drugog polufinala u kojemu od 21 sat igraju Barcelona i Armani Exchange.

Tagovi: Anadolu Efes, Kruno Simon, Vasilije Micić, Shane Larkin
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE