GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europska liga: Manchester United i Inter među osam

Europska liga: Manchester United i Inter među osam
ČETVRTFINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2020 / 08:19
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Nogometaši Manchester Uniteda i Intera iz Milana pridružili su se Šahtaru iz Donecka i FC Kopenhagenu u četvrtfinalu Europske lige.

Manchester United je u uzvratnom dvoboju osmine finala na svom Old Traffordu svladao LASK iz Linza sa 2-1 (0-0) što mu je nakon 5-0 iz prvog dvoboja odigranog početkom ožujka bilo dovoljno za lagani prolazak dalje, dok je Inter u jednoj utakmici na neutralnom terenu u Gelsenkirchenu svladao Getafe sa 2-0 (1-0).

Inter je do pobjede protiv Getafea stigao golovima Lukakua u 33. i Eriksena u 83. minuti. Belgijski napadač se prilikom prvog pogotka odlično zagradio nakon dubinskog proigravanja Bastonija i preciznim udarcem sa 10-ak metara iskosa svladao Soriju, da bi Eriksen samo minutu nakon što je ušao u igru umjesto hrvatskog reprezentativnog veznjaka Marcela Brozovića iskoristio vrlo lošu obrambenu reakciju Dakonama i pogodio za konačnih 2-0.

Getafe je najbolju priliku propustio u 76. minuti kada je Molina promašio kazneni udarac nakon igranja rukom Godina.

Brozović je igrao za Inter do 82. minute.

Inter će u četvrtfinalu 10. kolovoza u Duesseldorfu igrati protiv boljeg iz dvoboja Bayer Leverkusen - Rangers koji će svoj uzvratni susret osmine finala igrati u četvrtak, a njemački sastav ima prednost od 3-1 iz prvog dvoboja.

U Manchesteru je prvo je Wiesinger u 55. minuti lijepim udarcem sa 20-ak metara doveo LASK u vodstvo, no samo dvije minute potom Lingard je uspio izbjeći zaleđe i poravnati na 1-1 da bi se Martial u 88. minuti "prošetao" kroz obranu gostiju i postigao pobjednički pogodak.

Petar Filipović igrao je za LASK od 80. minute.

Manchester United će u četvrtfinalu 10. kolovoza igrati protiv FC Kopenhagena koji je ranije u srijedu na svom terenu svladao Istanbul Basaksehir sa 3-0 (1-0) i tako nadoknadio 0-1 poraz iz prve utakmice u Istanbulu. Dvostruki strijelac za danski sastav bio je Wind (4, 53-11m), a konačni rezultat postavio je Falk (62). Robert Mudražija igrao je za FC Kopenhagen do 53. minute, a Karlo Bartolec je u igru ušao u 84. minuti.

Šahtara iz Donecka je također kao domaćin sa 3-0 (0-0) nadigrao Wolfsburg i tako potvrdio 2-1 pobjedu ostvarenu u prvoj utakmici igranoj početkom ožujka u Wolfsburgu, a prolazak među posljednjih osam osigurao je s tri gola u samoj završnici utakmice. Sve do 89. minute bilo je 0-0, a onda je Junior Moraes postigao prvi gol, da bi u sudačkoj nadoknadi igrači ukrajinskog prvaka potpuno dotukli demoraliziranog protivnika. Na 2-0 povisio je Solomon u prvoj minuti nadoknade, a konačni rezultat svojim drugim golom postavio je Junior Moraes u trećoj minuti dodanog vremena. Marin Pongračić igrao je čitav susret za Wolfsburg, dok je Josip Brekalo na terenu bio do 75. minute.

Šahtar će u četvrtfinalu 11. kolovoza u Gelsenkirchenu igrati protiv pobjednika susreta Basel - Eintracht Frankfurt u kojemu nakon prve utakmice švicarski sastav ima prednost od 3-0.

Tagovi: Europska liga, Manchester United, Inter, Marcelo Brozović, Romelu Lukaku
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE