GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europski mediji jednoglasni: Nije bio kazneni udarac za Englesku

Europski mediji jednoglasni: Nije bio kazneni udarac za Englesku
ODJECI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 14:48
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Većina europske nogometne javnosti smatra kako je Raheem Sterling odglumio pad u kaznenom prostoru kojim je iznudio kazneni udarac za Englesku u produžetku polufinalnog dvoboja EURA protiv Danske nakon kojega je Engleska postigla pobjedonosni pogodak za plasman u finale.

Najoštrija je u svojoj ocjeni bila španjolska Marca.

"Englezi uvijek govore kako je loše što stranci u njihovom nogometu pokušavaju padanjem u kaznenom prostoru prevariti suca. U čistom engleskom nogometu to se ne događa. Osim, naravno, u polufinalu Europskog prvenstva. Bilo bi lijepo kada bi Englezi prestali dijeliti lekcije ostatku kontinenta u vezi simuliranja", piše Marca.

Na istom je tragu i bivši njemački reprezentativni veznjak Dietmar Hamann koji je dobar dio igračke karijere proveo u Engleskoj.

"Englezi su pobijedili iz kaznenog udarca koji je dosuđen nakon očitog simuliranja. Engleska se uvijek ponosila time kako je domovina fair-playa, a ne simuliranja", smatra Hamann.

Bivši švedski sudac Jonas Eriksson, koji je sudio na EURU 2012. i 2016. izjavio je:

"Ovo je bio mekani penal... polufinale EURA nije smjelo biti odlučeno na taj način. Najviše me iznenađuje i ljuti to što se VAR nije oglasio".

O tome da se nije trebao dosuditi kazneni udarac za Englesku složili su se i bivši dugogodišnji menadžer Arsenala Arsene Wenger te aktualni trener Rome Jose Mourinho, koji se tijekom svog boravka u Engleskom često sukobljavao upravo s Wengerom.

"U takvim trenucima sudac mora biti apsolutno siguran da se radi o penalu, ali situacija nije bila jasna. Morao je u najmanju ruku pogledati situaciju na ekranu", kazao je Wenger koji se trenutačno nalazi na čelu FIFA-ina odjela za globalni razvoj nogometa.

"Za mene, to ni u kom slučaju nije bio penal", rekao je Mourinho dodavši kako je ipak bolja momčad pobijedila te kako je sretan zbog Engleske.

Francuski sportski dnevnik L'Equipe dosuđeni kazneni udarac naziva "upitnim, u najmanju ruku velikodušnim", dok talijanska Gazzetta dello Sport navodi kako je "šteta što Engleska dobija sudačku pomoć jer je toliko dobra da ju i ne treba".

Tagovi: Raheem Sterling, Italija, Engleska, Jose Mourinho, Jonas Eriksson
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE