GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo gdje bi Brozović mogao nastaviti karijeru

Evo gdje bi Brozović mogao nastaviti karijeru
KAMO DALJE?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2021 / 11:40
Autor: SEEbiz / tportal
MILANO - Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (28) na kraju sezone je slobodan igrač, ugovor s milanskim Interom završava mu u lipnju, a pregovori oko nastavka suradnje s 'nerazzurrima' zapeli su.

No, Brozović nema razloga za zabrinutost jer je dobio fantastičnu ponudu zbog koje bi već u zimskom prijelaznom roku bez previše razmišljanja trebao napustiti Italiju.

Inter je u velikim financijskim problemima, 'nerazzurri' moraju prodavati kako bi barem donekle popunili rupe u klupskom proračunu, ali su se čelnici sve do jučer nadali kako će neke od zvijezda ipak 'na emocije' uspjeti zadržati na San Siru, piše tportal.

No, sad je sve jasnije kako među tim zvijezdama koje će ostati nije hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (28). Istina, Brozović je isticao kako želi i dalje ostati u Interu, ali je tražio puno bolji ugovor od ovog koji mu završava krajem lipnja 2022. godine. Brozović je jedan od najvažnijih igrača ove momčadi, a sada zarađuje oko 3,5 milijuna eura na godinu. Za ostanak na San Siru tražio je povišicu, 'okruglo' pet milijuna eura godišnje!

Problem, Inter toliki novac jednostavno nema i pregovori su baš zbog toga zapeli. Potvrdio je to za talijanske medije jedan od klupskih čelnika, Beppe Marotta.

'Sretan sam što vam mogu reći da smo skoro sve dogovorili s Nicolom Barellom i Lautarom Martinezom. Oni bi ubrzo trebali potpisati novi ugovor', kazao je Marotta za Corriere dello Sport. A onda se dotakao i Marcela Brozovića. Tu nije imao dobrih vijesti za navijače Intera.

'S druge strane, s Brozovićem smo puno dalje od dogovora...', potvrdio je Marotta i dodao:

'No, još uvijek vjerujem da ćemo to nekako riješiti na obostrano zadovoljstvo.'

A gdje je zapelo? Talijanski mediji tvrde kako Brozović ne odustaje od svojih pet milijuna eura na godinu, a Inter nudi 'samo' četiri milijuna. I pitanje je može li mu ponuditi još koji euro više. No, Brozović jako dobro zna koliko vrijedi i spreman je ići do kraja. Jer na ljeto je ionako slobodan igrač i može otići bez odštete.

Inter si jednostavno takav rasplet ne može dozvoliti, pa ima i rezervni plan. A to je da u zimskom prijelaznom roku pokuša 'utopiti' Brozovića i tako barem nešto zaraditi na odšteti. Koja nije mala jer u ovom trenutku hrvatski reprezentativac prema Transfermarktu vrijedi najmanje 40 milijuna eura!

I tu se u priču 'uključuje' Manchester United koji s Interom već neko vrijeme sjajno surađuje. Klubovi su posljednjih godina međusobno trgovali, a jedan od najvećih poslova bio je Romelu Lukaku koji je u ljeto 2019. godine Old Trafford zamijenio San Sirom u transferu vrijednom oko čak 80 milijuna eura.

No, Inter ga je tada uzeo 'na dug' i do sada je Unitedu kroz nekoliko rata platio navodno tek 40 milijuna eura. A ostalih 40 milijuna još 'visi'... Iako, sad se čini da neće još dugo biti dužni jer na Old Traffordu su 'pod račun' već ove zime spremni uzeti baš - Marcela Brozovića! Istina, dio duga prema 'crvenim vragovima' Inter je ovog ljeta 'prebio' prodajom Lukakua u Chelsea, no i dalje je u debelom minusu kojeg sada elegantno može riješiti.

Tom bi 'trampom' svi profitirali - Inter bi se riješio dugovanja, a United ionako traži još jednog defenzivnog veznjaka jer Paul Pogba još nije odlučio ostaje li ili ne, dok je Nemanja Matić veteran s 34 godine 'na leđima' te je sve bliže odlasku u mirovinu. Zato je Marcelo Brozović prvi izbor Ole Gunnara Solskjaera i čelnih ljudi Uniteda. Na taj transfer praktički ne bi trebali potrošiti ni euro, a bez problema mu mogu ponuditi godišnju plaću koja je i izdašnija od onih pet milijuna eura koliko Broz sada traži od Intera.

Prvi Hrvat u dresu Manchester Uniteda na Old Traffordu? Mnogi bi se u ovom trenutku s pravom kladili baš na Marcela Brozovića...

Tagovi: Marcelo Brozović, Inter, Romelu Lukaku, Manchester United, Barcelona
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE