GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FA Kup: Liverpool prvi finalist

FA Kup: Liverpool prvi finalist
DVOBOJ DIVOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2022 / 20:05
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Igrači Liverpoola prvi su finalisti ovosezonskog izdanja engleskog FA Kupa, najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu koje ove godine slavi 150 godina svog osnutka, oni su u polufinalu na Wembleyu svladali Manchester City sa 3-2 (3-0).

Liverpool je u prvom poluvremenu stvorio veliku prednost od 3-0, prvi pogodak postigao je Konate udarcem glavom nakon kornera već u 9. minuti, da bi prije odlaska na domr Mane postigao još dva gola, u 17. i 45. minuti. Prvi pogodak Senegalac je postigao prethodno "pokosivši" vratara Cityja Steffena u njegovu petercu, ali sudac nije dosudio očiti prekršaj i kaznio Manea kartonom već je pokazao na centar, dok je drugi put mrežu zatresao lukavim udarcem u bliži kut sa 10-ak metara.

U nastavku je City pokušao dostićui veliki zaostatak, brzo je smanjio preko Grealisha u 47. minuti, no ezultat se potom nije mijenjao sve do 90. minute kada je Bernardo Silva pogodio za 3-2. U sudačkoj nadoknadi City je stvorio dvije izgledne situacije za poravnanje, ali Allison je bio siguran na svojim vratima.

Za Liverpool će ovo biti 15. nastup u finalu FA Kupa, dosada je osvojio sedam naslova, posljednjeg još 2006. godine.

Suparnik Liverpoola u finalu koji je na programu 14. svibnja bit će bolji iz ogleda Chelseaja i Crystal Palacea koji će se igrati u nedjelju.

Tagovi: Liverpool, Manchester City, Sadio Mane
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE