GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Federer: Sportaši trebaju konačnu odluku

Federer: Sportaši trebaju konačnu odluku
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 10:44
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - Švicarski teniski as Roger Federer pozvao je organizatore Olimpijskih igara u Tokiju da okončaju neizvjesnost oko Igara, te jasno kažu hoće li se OI održati ovoga ljeta ili neće.

"Sportaši trebaju odluku," kazao je Federer za švicarsku televiziju Leman Bleu.

Odgovorni za sada inzistiraju na tome da će se OI održati na vrijeme. No, u glavnom gradu Japana proglašeno je izvanredno stanje radi suzbijanja širenja virusa, pa postoje brojne sumnje hoće li moći ugostiti tisuće sportaša iz cijelog svijeta krajem srpnja i početkom kolovoza.

"Ne znam što bih o tome mislio. Negdje sam između", rekao je.

"Radujem se olimpijskom nastupu i prilici da osvojim medalju za Švicarsku. To bi me učinilo izuzetno ponosnim. Ali da se OI otkažu, ja bih bio prvi koji je razumio zašto je to tako."

Naglasio je da sportaši trebaju jasnu odluku.

"Trenutno se čini da će se igre održati. Međutim, znamo da se slika brzo mijenja. Uostalom, kao sportaš imate priliku sami odlučiti želite li putovati u Tokio," dodao je 39-godišnji Švicarac koji je otkrio kako se cijepio.

"Drago mi je što sam dobio priliku. Pogotovo s obzirom na sva putovanja. Čak i ako provodim više vremena u Švicarskoj, to je definitivna prednost. Učinio sam to više za druge nego za sebe, jer ne želim nositi virus," rekao je.

Federer je do sada četiri puta sudjelovao na OI, osvojivši dvije medalje. U Pekingu je 2008. godine pobijedio u konkurenciji parova sa Stanom Wawrinkom, a u Londonu je četiri godine kasnije osvojio srebrnu medalju među pojedincima.

Tagovi: Roger Federer, Leman Bleu
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE