GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fenomenalna Iga Šwiatek po drugi put osvojila Roland Garros

Fenomenalna Iga Šwiatek po drugi put osvojila Roland Garros
TRIJUMF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2022 / 19:12
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Najbolja tenisačica svijeta, 21-godišnja Poljakinja Iga Šwiatek nastavila je impresivan pobjednički niz svladavši 18-godišnju Amerikanku Coco Gauff u finalu Roland Garrosa sa 6-1, 6-3 za 68 minuta, a 35. uzastopna pobjeda u ovoj sezoni donijela joj je drugi trofej Suzanne Lenglen koji je prvi put osvojila prije dvije godine.

To je šeti naslov za Šwiatek u 2022., a ukupno deveti u karijeri. Poljakinja je nakon poraza u prvom finalu (2019. u Luganu izgubila je od Slovenke Polone Hercog), u sljedećih devet ostavila svoje suparnice bez ijednog seta i s najviše pet osvojenih gemova.

Coco Gauff je u svom trećem finalu u karijeri, a prvom na Grand Slam turniru, doživjela prvi poraz.

Šwiatek je za osvajanje prvog seta trebala 32 minute. Prva tenisačica svijeta je iskoristila svoje veće iskustvo u odnosu na američku tinejdžerku i osvojila prva četiri gema u meču. Više od 20 minuta trebalo je Gauff za osvajanje prvog gema, ali je samo nakratko prekinula put svoje suparnice prema osvajanju prve dionice meča. Bio je to prvi izgubljeni set Coco Gauff na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Amerikanka je nešto bolje započela drugi set u kojem je zahvaljujući seriji promašaja suparnice u prvom gemu došla do 'breaka', koji je u sljedećem gemu i potvrdila za vodstvo od 2-0. Takav rasplet kao da je razljutio prvu tenisačicu svijeta koja je u sljedećih pet gemova izgubila svega pet poena i došla na jedan gem od svog drugog Grand Slam naslova u karijeri.

Osim što je osvajanjem 2000 bodova učvrstila svoju poziciju na vrhu pojedinačne WTA ljestvice, Šwiatek će iz Pariza otići bogatija za 2,2 milijuna eura.

Vidno razočarana Coco Gauff je osvojila svoju najveću novčanu nagradu zaradivši 1,1 milijun eura, a u ponedjeljak će doći i do najboljeg renkinga u karijeri, kad će osvanuti na 13. mjestu WTA ljestvice.

Osim toga, Amerikanka će u nedjelju imati priliku osvojiti svoj prvi Grand Slam naslov u konkurenciji ženskih parova, kad će sa sunarodnjakinjom Jessicom Pegulom za trofej igrati protiv domaćih miljenica Caroline Garcije i Kristine Mladenović.

ROLAND GARROS, tenisačice - finale

Iga Šwiatek (POLJ/1) - Coco Gauff (SAD/18) 6-1, 6-2

(Hina) xggab yggab

Tagovi: Iga Swiatek, Roland Garros, Coco Gauff
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE