GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fenomenalni Butler donio Miamiju pobjedu protiv Lakersa (VIDEO)

Fenomenalni Butler donio Miamiju pobjedu protiv Lakersa (VIDEO)
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2020 / 07:18
Autor: SEEbiz / Index.hr
ORLANDO - Miami Heat je drugi put zaredom bio bez dvojice važnih startera, Gorana Dragića i Bama Adebaya, Miami Heat u trećoj je utakmici NBA finala senzacionalno pobijedio LA Lakerse 115:104, smanjio na 2:1 u seriji i izbjegao "metlu" koja je djelovala neizbježno.

Jimmy Butler napravio je najveće remekdjelo svoje košarkaške karijere fantastičnom utakmicom koju je završio s 40 koševa, 11 skokova i 13 asistencija, pogodio je 14 od 20 šuteva bez ijedne ispaljene trice te 12 od 14 slobodnih bacanja.

Miami se počeo privikavati na život bez Dragića i Adebaya. Slovenca je u petorci opet zamijenio Tyler Herro, a ulogu playmakera preuzeo Butler. Umjesto Adebaya Meyers Leonard se hrvao koliko je mogao s fizički nadmoćnim centrima, ali pravi džoker je bio Kelly Olynyk, koji je s klupe zabio 17 poena i tri važne trice. Neustrašivi rookie Herro je također ubacio 17 poena, među kojima i neke ključne u završnici.

Anthony Davis cijelu je utakmicu bio izvan ritma zbog problema s prekršajima i završio je s 15 poena i pet skokova, a LeBron James je unatoč odličnim brojkama od 25 koševa, 10 skokova i osam asistencija djelovao previše samozatajno, pogotovo s obzirom na Davisove probleme. Ovaj put su odlične šuterske uloge s klupe imali Kuzma i Morris, koji su ubacili po 19 poena, ali Lakersima je nedostajao konkretniji učinak dviju najvećih zvijezda.

Butler je još na zagrijavanju, odnosno na intervjuu prije utakmice, zaigrano skakutao, potpuno uvjeren da je Miami još u igri u ovoj seriji, unatoč desetkovanosti i zaostatku od 2:0. Lakersi su pak bili preopušteni, svjesni razlike u kvaliteti i vodstva. I to ih je koštalo, jer Miami je krenuo izuzetno agresivno i u prvoj četvrtini, baš kao u prvoj utakmici, poveo 13 razlike.

Lakersi su Igrali prešlampavo za agresivnu obranu Heata i kreativan protok lopte u napadu. Ali čim je Eric Spoelstra izveo Butlera na predah, počeli su grickati zaostatak i tricom Kuzme sa sirenom došli na samo tri poena zaostatka.

Kuzma i Markieff Morris dali su odličan doprinos s klupe u tom razdoblju i brzo ih doveli u vodstvo. Ali ovaj put Heat se nije raspao. Butlera je bilo posvuda, a na drugoj je strani Davis morao na klupu zbog trećeg prekršaja i Miami je odbio nalet Los Angelesa te otišao na odmor s četiri poena prednosti.

Davisu je već u drugoj minuti treće četvrtine dosuđen četvrti faul u kretanju kroz blok, što je još otupilo agresivnost Lakersa u obrani, pa je Unibrow već u sljedećoj akciji pustio Leonarda da zakuca pokraj njega za plus devet, a to je Miamiju dalo krila za novi nalet i odlazak na najvećih 68:54. Ipak, nakon nekoliko promašenih otvorenih šuteva Heata, Lakersi su se do kraja treće četvrtine spustili na minus pet.

U tim je trenucima Rondo grubo faulirao Butlera, koji je ostao ležati i na trenutka je izgledao da je Miami izgubio i najboljeg igrača, ali ispostavilo se da je samo bolno pao na trticu i već minutu kasnije uz osmijeh divio Rondovoj čvrstoći. Butler doista uživa u svakom trenutku ovog finala, čak i kad dobiva teške udarce.

Kad je Morris na početku posljednje četvrtine spojio dvije trice, a Rondo lijevim ulazom donio vodstvo Lakersima, činilo se da je preokret neizbježan i da će favoriti napraviti ključnu seriju za rutinsko zaključivanje utakmice. No Butler je imao drukčije planove. Igrao je obranu na LeBronu, ulazio pod koš i iznuđivao prekršaje, razigravao suigrače iznenađujućom kreativnošću i jednostavno odbijao dopustiti da Miami izgubi ovu utakmicu.

Snagom volje je i uspio. Miami je napravio čistu senzaciju i vratio se u igru u finalnoj seriji. Četvrta utakmica igra se u noći s utorka na srijedu u 3 sata po našem vremenu.

Tagovi: Jimmy Butler, Miami Hear, Bam Adebayo, Goran Dragić, Tyler Herro, Kelly Olynyk, Anthony Davis, LeBron James
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE