GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fenomenalni Dončić doveo Dallas do sedme utakmice

Fenomenalni Dončić doveo Dallas do sedme utakmice
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2022 / 08:12
Autor: SEEbiz / index.hr
DALLAS - Luka Dončić i Dallas Mavericksi razbili su Phoenix Sunse 113:86 i izborili odlučujuću sedmu utakmicu serije polufinala Zapada. Ovo je prva serija ovogodišnjeg doigravanja koju će presuditi majstorica, a igrat će se u nedjelju u Footprint Centru u Phoenixu.

Mavericksi su utakmicu prelomili već u drugoj četvrtini, na odmor su otišli s 15 poena prednosti, a ona više nije padala na jednoznamenkasti broj poena. Dončić je odigrao u skladu s renomeom i završio s 33 poena, 11 skokova, osam asistencija, četiri ukradene i samo jednom izgubljenom loptom.

Zapravo, njegov je samostalni učinak bio bolji od kombiniranih brojki udarnog Phoenixova dvojca. Devin Booker i Chris Paul zajedno su postigli 32 koša, 10 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte, ali i čak 13 izgubljenih (Booker 8).

Sinoćnjom izvedbom Dončić je tko zna koji put mijenjao povijest NBA lige. Ovo mu je bila peta utakmica u doigravanju s barem 30 koševa, 10 skokova i pet asistencija, čime se odvojio od Dallasove legende Dirka Nowitzkog. Nijemcu je za četiri takva učinka trebalo 145 utakmica, Slovenac ga je prestigao za samo 22.

U ovoj je pobjedi Dončić premašio 700 koševa u doigravanju u karijeri, a samo su Wiltu Chamberlainu i Michaelu Jordanu za to trebale manje od 22 utakmice.

Dok su Mavsi na svom terenu uspjeli izboriti nedjeljnu majstoricu, Philadelphia 76ersi oprostili su se od ovogodišnjeg doigravanja. Miami je slavio 99:90 i prošao u finale Istoka omjerom 4:2 te čeka boljeg iz okršaja Bostona i Milwaukeeja (2:3).

Jimmy Butler predvodio je Miami s 32 koša, Max Strus dodao je 20, a Heatova obrana udavila je zvijezde Sixersa. Joel Embiid i Tyrese Maxey zabili su po 20 poena, kombiniranu šutirajući ispod 35%, a James Harden ostao je na svega 11 poena, s tim da u drugom poluvremenu nijedanput nije pogodio iz igre.

Tagovi: Luka Dončić, Dallas Mavericks, Michael Jordan, Devin Booker, Chris Paul, Wilt Chamberlain
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE