GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FIBA: Kvalifikacijski turniri za OI odgođeni za 2021., EuroBasket prebačen u 2022.

FIBA: Kvalifikacijski turniri za OI odgođeni za 2021., EuroBasket prebačen u 2022.
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 17:44
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Kvalifikacijski turnir košarkaša za Olimpijske igre u Splitu bit će održan u terminu između 22. lipnja i 4. srpnja 2021., a EuroBasket za košarkaše koji je trebao biti održan sljedeće godine prebačen je za termin od 1. do 18. rujna 2022., potvrdio je Izvršni odbor Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) na današnjem sastanku održanom putem video-konferencije.



"Nakon podrobne analize svih mogućih scenarija i vodeći se preporukama Regionalnih ureda te Komisije za natjecanja, Izvršni odbor FIBA napravio je sljedeće izmjene u kalendaru: turniri olimpijskih kvalifikacija za muškarce bit će odigrani u razdoblju od 22. lipnja do 4. srpnja 2021. (točan termin čeka odobrenje Međunarodnog olimpijskog odbora); FIBA EuroBasket 2021. i FIBA AmeriCup 2021. prebačeni su u termin između 1. i 18. rujna 2022.", navodi FIBA u službenom priopćenju u kojem se dodaje da će prve dvije kvalifikacijske utakmice za FIBA Svjetski kup 2023., koje su trebale biti odigrane u rujnu 2022., biti prebačene u kolovoz, kad će se europke i američke reprezentacije pripremati za EuroBasket i AmeriCup, dok svi ostali kvalifikacijski datumi, uključujući i one za kontinentalna natjecanja, ostaju nepromijenjeni.

FIBA Afrobasket (24. kolovoza - 5. rujna) i FIBA Asia Cup (17. - 29. kolovoza) bit će održani sljedeće godine, ali će biti pomaknuti za jedan tjedan kako bi se izbjeglo preklapanje termina s Olimpijskim igrama u Tokiju.

FIBA EuroBasket za košarkašice ostao je u predviđenom terminu od 17. do 27. lipnja 2021., a u sličnom će terminu (20. - 27. lipnja 2021.) biti održan FIBA AmeriCup za košarkašice. S četiri kontinentalna natjecanja 16 reprezentacija će izboriti nastup na kvalifikacijskim turnirima za FIBA Svjetski kup za žene, koji su na rasporedu u veljači 2022.

"Svi ostali termini seniorskih natjecanja predviđenih u razdoblju od 2020. do 2023. ostaju nepromijenjeni", stoji u priopćenju.

"Vrlo sam zadovoljan da smo uspjeli provesti interne konzultacije i potvrditi promjene u kalendaru natjecanja unutar dva tjedna od objave MOO-a o novom terminu Olimpijskih igara", izjavio je u priopćenju glavni tajnik FIBA-e Andreas Zagklis.

"Rezultat toga je da kalendar glavnih FIBA natjecanja ostaje vrlo privlačan našim fanovima, uz uravnotežen raspored glavnih turnira te imajući na umu dobrobit i raspoloživost igrača. Veselim se danu kad će se košarkaška zajednica ponovno moći vratiti na teren", dodao je Zagklis.

Izvršni odbor FIBA-e nastavlja pratiti situaciju s pandemijom COVID-19 bolesti na dnevnoj bazi i procjenjuje sve opcije za mogući nastavak natjecanja kad za to budu stvoreni svi preduvjeti.

Tagovi: FIBA, kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre, EuroBasket
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE