GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FIFA za podizanje dobne granice za olimpijski nogometni turnir

FIFA za podizanje dobne granice za olimpijski nogometni turnir
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2020 / 11:22
Autor: SEEbiz / H

ŽENEVA - Dobna granica za Olimpijske igre Tokio mogla bi biti podignuta tako da igrači koji su mogli nastupiti na OI ove godine to mogu i sljedeće godne s obzirom da su Igre odgođene za 2021., objavila je FIFA.

Nastup na olimpijskom nogometnom turniru ograničen je za igrače do 23 godine, uz iznimku tri starija igrača po reprezentaciji. Za ženski olimpijski noometni turnir nema dobrnog ograničenja.

Međutim radna skupina FIFA-e preporučila je u petak da bi natjecanje trebalo ostati otvoreno i za igrače rođene do i nakon 1. siječnja 1997., kao što je planirano, navodi se u priopćenju krovne svjetske nogometne organizacije.

Tako bi se dobna granica podignula za jednu godinu što su tražile Južna Koreja i Australija.

Australski nogometni savez (FFA) pozdravlja ovaj potez.

"FFA se jasno izjasnio da bi olimpijski nogometni turnir trebao biti pretvoren u turnir za igrače do 24 godine s obzirom da su OI prebačene na 2021. godinu", stoji u priopćenju FFA.

Radna skupina FIFA-e je također predložila da se odgode sve međunarodne utakmice predviđene za lipanjzbog pandemije virusa COVID-19.

Tagovi: FIFA, olimpijski nogometni turnir, Olimpijske igre u Tokiju
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE