GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FIFA zabranila utakmice u Rusiji, Zbornaja bez zastave i himne

FIFA zabranila utakmice u Rusiji, Zbornaja bez zastave i himne
SANKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2022 / 21:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) donijela je odluka da zbog ruskog vojnog napada na Ukrajinu, na tlu Rusije neće biti međunarodnih nogometnih utakmica, a "Zbornaja" će svoje utakmice igrati na neutralnom terernu bez gledatelja.

FIFA je u svom priopćenju i zaprijetila Rusiji isključenjem ako se situacija brzo ne popravi.

Također, ruska nogometna vrsta neće smjeti koristiti ni rusku himnu ni rusku zastavu. Odluka je donesena jednoglasno, poručili su iz Zuricha.

"FIFA će nastaviti svoj dijalog s MOO-om, UEFA-om i drugim sportskim organizacijama kako bi odredila sve dodatne mjere ili sankcije, uključujući potencijalno isključenje iz natjecanja, koje će se primijeniti u bliskoj budućnosti ako se situacija ne bude brzo popravljala," poručili su iz krovne nogometne organizacije.

Posljednjih dana brojni savez, nogometni stručnjaci i igrači vrše pritisak na FIFA-u da Rusiji zabrani sudjelovanje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Poljska, Švedska i Češka već su najavile da sljedećeg mjeseca neće igrati dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo s Rusima, a predsjednik Francuskog nogometnog sveza (FFF) Noel Le Graet poručio je kako bi Rusiju trebalo isključiti sa World Cupa.

"Što se tiče nadolazećih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., FIFA je zabilježila stavove koje su putem društvenih mreža iznijeli Poljski nogometni savez, Nogometni savez Češke Republike i Švedski nogometni savez te se već uključila u dijalog s ovim savezima. FIFA će ostati u bliskom kontaktu kako bi zajedno nastojala pronaći odgovarajuća i prihvatljiva rješenja," zaključili su iz Zuricha.

Tagovi: Rusija, FIFA, sankcije Rusiji
PROČITAJ I OVO
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE