GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FIFA želi identičnu primjenu VAR-a

FIFA želi identičnu primjenu VAR-a
VAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2020 / 17:39
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - Međunarodna nogometna federacija (FIFA) inzistirat će da se video assistant referee tehnologija (VAR) primjenjuje na isti način u svim natjecanjima jer krovna nogometna federacija preuzima direktnu odgovornost za sustav.

Pitanjima VAR-a do sada se prvenstveno bavio Odbor za donošenje nogometnih pravila (IFAB), međutim FIFA je od prvog srpnja preuzela ulogu podrške organizatorima natjecanja na kojima se provodi VAR.

Bivši talijanski sudac, a sada predsjednik FIFA-inog sudačkog tijela Pierluigi Collina, rekao je Reutersu da je taj korak "prirodna tranzicija".

"IFAB kao organizacija ima obvezu upravljati nogometnim zakonima, uključujući VAR i protokol i propise. Međutim, jednom kada su zakoni igre postavljeni, posao IFAB-a je gotov", rekao je.

"FIFA se tada bavi edukacijom sudaca širom svijeta koja podržava sve udruge članice," dodao je.

Bilo je različitih varijacija u uporabi VAR-a na različitim natjecanjima i državnim ligama, ali Collina je naglasio kako bi trebao ujednačen pristup.

"Druga odgovornost FIFA-e je da se zakoni igre primjenjuju u cijelom svijetu na isti način. Ne mogu postojati različite primjene zakona igre na različitim kontinentima ili u različitim zemljama. Naša je odgovornost osigurati igranje nogometa na isti način u cijelom svijetu."

Naglasio je kako mogu postojati neke male razlike, ali općenita primjena trebala bi biti ista.

"Možete li zamisliti da u međunarodnoj konkurenciji igraju ekipe koje su navikle na različita tumačenja zakona igre u svojim domaćim natjecanjima ? "Odgovornost FIFA-e i IFAB-a je da se nogomet igra na isti način širom svijeta, za dobrobit onih koji je igraju", rekao je.

Tagovi: FIFA, VAR sustav, video assistant referee, Pierluigi Collina
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE