GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FIFPRO upozorava na povećano kršenje ugovora

FIFPRO upozorava na povećano kršenje ugovora
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 08:43
Autor: SEEbiz / H
ZUERICH - Globalni sindikat nogometnih igrača FIFPRO upozorio je nogometaše na rizike potpisivanja ugovora za klubove u Kini, Turskoj, Grčkoj i nekoliko drugih zemalja zbog "sustavnog i raširenog kršenja ugovora".

Kineski nogometni savez rekao je u travnju da će klubovi koji ne podmire sve zaostale plaće do 31. prosinca biti izbačeni iz lige, a Chongqing Liangjiang Athletic posljednja je momčad koja je propala zbog rastućih dugova.

Igrači Chongqinga podijelili su otvoreno pismo na društvenim mrežama u svibnju rekavši da nisu plaćeni.

FIFPRO je rekao da je neisplata plaća također stalni problem za igrače u Alžiru, Saudijskoj Arabiji, Rumunjskoj i Turskoj, dok drugoligaški klubovi u Grčkoj često prestaju s radom bez plaćanja dugova. U istraživanju koje je u prosincu objavio grčki sindikat igrača (PSAP) pokazala su da klubovi u toj zemlji duguju više od 25 milijuna eura neisplaćenih plaća.

"U zadnje dvije godine, Grčka je bila zemlja s najvećim brojem igrača koji traže dio svojih neisplaćenih plaća iz FIFA-inog fonda za zaštitu igrača. Povećan broj klubova u Rumunjskoj koji ulaze u stečajne postupke i dalje ima ozbiljne posljedice za igrače, gurajući ih u beskrajne stečajne postupke s malim ili nikakvim izgledima za dobivanje bilo kakve naknade".

FIFPRO je također rekao da je zabrinut zbog sve većeg broja stranih igrača blokiranih u Libiji jer klubovi koji ih zapošljavaju "odbijaju dati relevantnu dokumentaciju za odlazak".

Tagovi: FIFPRO, nogometni ugovori, nogometni transferi
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE