GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Filip Zubčić pobijedio u Japanu

Filip Zubčić pobijedio u Japanu
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2020 / 08:43
Autor: SEEbiz / Index.hr
YUZAWA NAEBA - Filip Zubčić pobijedio je u veleslalomu u japanskoj Yuzawi Naebi nakon fantastične druge vožnje u kojoj je prvog pratitelja Švicarca Marca Odermatta ostavio iza sebe sa 0,74 stotinke prednosti. Treći je bio Amerikanac Tommy Ford sa zaostatkom od sekunde i sedam stotinki.

Hrvatska je tako nakon sedam godina čekanja i pobjede Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori 2013. godine konačno dočekala prvo mjesto u Svjetskom kupu.

Zubčić je ujedno postao i prvi hrvatski skijaš koji je pobijedio na veleslalomskoj utrci.

Zubčiću je ovo najveći uspjeh karijere nakon drugog mjesta u Adelbodenu ove sezone te četvrtog u Garmischu.

I to nije sve.

Prvi put nakon jako dugo vremena Hrvatska ima skijaša koji je u igri za osvajanje Malog kristalnog globusa. Filip je treći u ukupnom poretku veleslaloma sa samo 50 bodova iza Slovenca i velikog prijatelja Žana Kranjeca. Do kraja sezone preostale su tri utrke u toj kategoriji i Mali kristalni globus nije nemoguće dohvatiti.

Prvi put u karijeri Filip je startao vožnju s visokog 13. mjesta i to na vrlo zahtjevnoj stazi. Uvjeti nisu bili najbolji, odnosno bili su gotovo ljetni, i to ga je malo omelo u prvoj vožnji gdje je napravio dosta veliku pogrešku, ali su zaostatak od sekunde i 58 stotinki i vrijeme 1:18.21 bili dovoljni za 12. mjesto.

A onda je uslijedio najbolji dio. Zubčić je u drugoj vožnji odskijao najbolje u životu i to po ponovno lošim, gotovo ljetnim uvjetima.

Svaka vrata pogodio je pravovremeno, brzina mu je bila perfektna i kroz ciljna vrata prošao je s velikom prednošću, prvim mjestom i prvim vremenom druge vožnje 1:19.04.

Posljednjih nekoliko skijaša na utrci imalo je i po nekoliko sekundi zaostatka za našim skijašem. Filip ih je zaista ostavio bez šanse i sa smiješkom to pratio s privremenog postolja. S trona ga nije uspio skinuti ni njegov najveći konkurent Henrik Kristoffersen.

Norvežanin je imao čak sekundu i 58 stotinki prednosti, ali je do kraja izgubio sve i zaostao sekundu i 14 stotinki. Hrvatsko slavlje u Japanu nakon njegove vožnje moglo je početi.

Drugi je završio Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 stotinke, a treći je bio Amerikanac Tommy Ford (+1.07).

Tagovi: Filip Zubčić, Marc Odermatt, Tommy Ford, Ivica Kostelić, Svjetski kup u skijanju
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE