GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FIS dao zeleno svjetlo za Snježnu kraljicu

FIS dao zeleno svjetlo za Snježnu kraljicu
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.12.2021 / 17:17
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Crveni spust na Sljemenu i službeno je dobio zeleno svjetlo za održavanje slalomskih utrka FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy“ 2022, objavio je Hrvatski skijaški savez.

Potvrdu o održavanju dao je u nedjelju Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline za muškarce, koji je provjerio kvalitetu sljemenskeslalomske staze u snježnoj kontroli, obveznoj za sve organizatore utrka FIS Svjetskog kupa.

"Vrlo sam zadovoljan snježnom situacijom na Sljemenu i viđenim stanjem na stazi. Trenutno na Crvenom spustu ima 70-100 centimetara čvrstog, utabanog,kompaktnog snježnog pokrivača i staza je vrlo kvalitetno pripremljena. Organizatori i djelatnici Skijališta Sljeme pripremili su dobru podlogu i proizveli dostatne količine snijega“, kazao je nakon pregleda staze Couder.

Nakon potvrde FIS-a direktor Organizacijskog odbora utrka Vedran Pavlek izrazio je zadovolljstvo.

"Sljemenski Crveni spust nikada nije bio tako rano ovako kvalitetno pripremljen, što su potvrdilii naši skijaši i skijašice koji su na Crvenom spustu trenirali zadnjih desetak dana. Količina snijega na Crvenomspustu dovoljna je da izdrži i eventualnu južinu koja je najavljena narednih dana. Iako su temperature više od prosječnih za ovo doba godine, snijega na Sljemenu na stazi ima dovoljno, a imamo čak i rezervnog snijega sa strane za slučaj potrebe. U sljedećim danima ćemo zajedno s predstavnicima FIS-a odlučiti kadai kakva će biti završna priprema staze, sve ovisno o vremenskoj prognozi.“

Utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2022. na rasporedu su 4. i 5. siječnja kada će se najbolje svjetske slalomašice i slalomaši boriti za bodove, titulu i krunu.

Start prve vožnje ženske utrke bit će u utorak, 4. siječnja, u 12.30 sati, a druge vožnje u 16.05 sati. Najbolji slalomaši Crvenim spustom skijat će u srijedu, 5. siječnja, a s prvom vožnjom startat će u 15.30 sati, dok druga vožnja započinje u 18.40 sati.

Nažalost, zbog sigurnog održavanja utrka, sukladno epidemiološkoj situaciji vezanoj uz pandemiju koronavirusa i porasta zaraženih osoba proteklih mjeseci te novih varijanti virusa, utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy” ove će se sezone ponovno održati bez gledatelja i gostiju te najbolje svjetske slalomašice i slalomaše niti ovog puta u cilju neće dočekati navijači.

Tagovi: Snježna kraljica, Crveni spust, Vedran Pavlek, Emmanuel Couder
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE