GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Forbes: Barcelona je najvrjedniji klub na svijetu

Forbes: Barcelona je najvrjedniji klub na svijetu
RANGIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 07:43
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Barcelona je prvi put u povijesti na vrhu Forbesove liste najvrjednijih klubova svijeta iako ima dugovanja koja premašuju milijardu funti.

Katalonski div je s trona skinuo najvećeg rivala Real Madrid. Vrijednost Barcelone procijenjena je na 3.46 milijardi funti, dok je Real procijenjen na 3.45 milijardi funti.

Na trećem mjestu je Bayern (3.07 milijardi funta), a slijede Manchester United (3.06 milijardi funta), Liverpool (2.98 milijardi funta), Manchester City (2.91 milijarda funta), Chelsea (2.33 milijarde funta) Arsenal (2.04 milijarde funta), Paris Saint-Germain (1.82 milijarde funta) i Tottenham (1.67 milijardi funta).

Nevjerojatno je da čak šest engleskih klubova i ove godine spada među 10 najvrjednijih klubova svijeta, a to dovoljno govori o snazi Premiershipa.

Forbes je objavio da je vrijednost Liverpoola porasla za čak 88 posto tijekom protekle dvije godine u kojima je momčad s Anfielda osvojila Ligu prvaka i Premiership.

Zanimljivo je da Juventus nije u društvu 10 najvrjednijih klubova. Izbacio ga je PSG pa je talijanski gigant sad na 11. mjestu.

Englezi imaju još tri kluba među prvih 20, a to su Everton (479 milijardi funta), West Ham (369 milijardi funta) i Leicester (331 milijarda funta).

Preostali klubovi iz društva najvrjednijih 20 su Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Inter, Milan, Roma i Ajax.

Tagovi: Forbes, Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Bayern, Liverpool, Juventus
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE