GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuska pobijedila Njemačku autogolom Hummelsa

Francuska pobijedila Njemačku autogolom Hummelsa
DVOBOJ VELIKANA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 23:03
Autor: SEEbiz / Index.hr
MUNCHEN - Francuska je pobijedila Njemačku s 1-0 u utakmici prvoga kola skupine F na Europskom prvenstvu na Fußball Areni (Allianz Areni) u Münchenu. Svjetski prvak slavio je autogolom Matsa Hummelsa iz 20. minute.

Njemačka je uglavnom imala veći posjed lopte kroz utakmicu, no Francuska je djelovala neprobojno kao na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji kada je osvojila zlato jednakim načinom nogometa.

Ovom pobjedom Francuzi su najavili borbu za prvo mjesto s Portugalom koji je u ranijem terminu pobijedio Mađarsku 3:0 u Budimpešti.

Obje reprezentacije započele su bez prevelikog srljanja u napadu, a posjed lopte pripao je Nijemcima. Prva je zaprijetila Francuska preko Kyliana Mbappéa u 17. minuti. Šutirao je s 15-ak metara, a Manuel Neuer je to izboksao u korner.

U 20. minuti Francuska je povela. S desne strane sjajnu je loptu poslao Paul Pogba prema lijevom beku Lucasu Hernandezu. Hernandez je centrirao prizemno i oštro prema Mbappéu, međutim, na krivom mjestu u krivo vrijeme bio je Mats Hummels. Hummels je efektno desnom nogom zakucao loptu pod gredu Manuela Neuera za vodstvo Francuske 1:0.

Njemačka je nastavila čuvati posjed i najbolju šansu za izjednačenje imala je u 38. minuti. Robin Gosens je centrirao s lijeve strane, Serge Gnabry u padu spustio loptu Ilkayu Gündoganu, koji tuče pored gola Huga Llorisa.

Francuska je u drugom poluvremena krenula ofenzivnije. U 52. minuti Adrien Rabiot se sletio po lijevoj strani i iz blizine iskosa šutirao po golu. Lopta je odsjela na desnoj vratnici Manuela Neuera. Dvije minute kasnije Gosens je ubacio s lijeve strane. Na suprotnoj strani loptu je dočekao Serge Gnabry koji je tu loptu poslao preko gola Llorisa.

U 67. minuti španjolski suci su poništili gol Kylianu Mbappéu zbog zaleđa. Francuski ofenzivac napravio je lijepu solo-akciju lažnjacima, potom krasnom pogodio u suprotni kut, no uzalud. Na začetku akcije bio je u zaleđu i taj je pogodak opravdano poništen.

U 78. minuti Mbappé je pobjegao njemačkoj obrani i došao u kazneni prostor Neuera. Tamo ga je s leđa uklizavanjem zaustavio Hummels, no Del Cerra ostao je nijem. U ponovljenoj snimci situacija je izgledala sumnjivo, Francuzi su u toj situaciji tražili penal, ali nisu ga dobili.

U 85. minuti Mbappé je pobjegao po desnoj strani i centrirao na lijevu. Tamo je u naletu bio Karim Benzema koji je iz neposredne blizine zabio za 2:0, no VAR je opravdano poništio pogodak povratnika u reprezentaciju svjetskih prvaka.

Francuska 19. lipnja igra protiv Mađarske. Njemačka isti dan igra protiv Portugala.

Tagovi: Francuska, Mats Hummels, Kylian Mbappe
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE