GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuska pobijedila Njemačku autogolom Hummelsa

Francuska pobijedila Njemačku autogolom Hummelsa
DVOBOJ VELIKANA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 23:03
Autor: SEEbiz / Index.hr
MUNCHEN - Francuska je pobijedila Njemačku s 1-0 u utakmici prvoga kola skupine F na Europskom prvenstvu na Fußball Areni (Allianz Areni) u Münchenu. Svjetski prvak slavio je autogolom Matsa Hummelsa iz 20. minute.

Njemačka je uglavnom imala veći posjed lopte kroz utakmicu, no Francuska je djelovala neprobojno kao na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji kada je osvojila zlato jednakim načinom nogometa.

Ovom pobjedom Francuzi su najavili borbu za prvo mjesto s Portugalom koji je u ranijem terminu pobijedio Mađarsku 3:0 u Budimpešti.

Obje reprezentacije započele su bez prevelikog srljanja u napadu, a posjed lopte pripao je Nijemcima. Prva je zaprijetila Francuska preko Kyliana Mbappéa u 17. minuti. Šutirao je s 15-ak metara, a Manuel Neuer je to izboksao u korner.

U 20. minuti Francuska je povela. S desne strane sjajnu je loptu poslao Paul Pogba prema lijevom beku Lucasu Hernandezu. Hernandez je centrirao prizemno i oštro prema Mbappéu, međutim, na krivom mjestu u krivo vrijeme bio je Mats Hummels. Hummels je efektno desnom nogom zakucao loptu pod gredu Manuela Neuera za vodstvo Francuske 1:0.

Njemačka je nastavila čuvati posjed i najbolju šansu za izjednačenje imala je u 38. minuti. Robin Gosens je centrirao s lijeve strane, Serge Gnabry u padu spustio loptu Ilkayu Gündoganu, koji tuče pored gola Huga Llorisa.

Francuska je u drugom poluvremena krenula ofenzivnije. U 52. minuti Adrien Rabiot se sletio po lijevoj strani i iz blizine iskosa šutirao po golu. Lopta je odsjela na desnoj vratnici Manuela Neuera. Dvije minute kasnije Gosens je ubacio s lijeve strane. Na suprotnoj strani loptu je dočekao Serge Gnabry koji je tu loptu poslao preko gola Llorisa.

U 67. minuti španjolski suci su poništili gol Kylianu Mbappéu zbog zaleđa. Francuski ofenzivac napravio je lijepu solo-akciju lažnjacima, potom krasnom pogodio u suprotni kut, no uzalud. Na začetku akcije bio je u zaleđu i taj je pogodak opravdano poništen.

U 78. minuti Mbappé je pobjegao njemačkoj obrani i došao u kazneni prostor Neuera. Tamo ga je s leđa uklizavanjem zaustavio Hummels, no Del Cerra ostao je nijem. U ponovljenoj snimci situacija je izgledala sumnjivo, Francuzi su u toj situaciji tražili penal, ali nisu ga dobili.

U 85. minuti Mbappé je pobjegao po desnoj strani i centrirao na lijevu. Tamo je u naletu bio Karim Benzema koji je iz neposredne blizine zabio za 2:0, no VAR je opravdano poništio pogodak povratnika u reprezentaciju svjetskih prvaka.

Francuska 19. lipnja igra protiv Mađarske. Njemačka isti dan igra protiv Portugala.

Tagovi: Francuska, Mats Hummels, Kylian Mbappe
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE