GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuzi i Portugalci remizirali, Njemačka se spasila

Francuzi i Portugalci remizirali, Njemačka se spasila
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2021 / 23:14
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Obje utakmice zadnjeg kola u skupini F, ona Francuske i Portugala u Budimpešti te Njemačke i Mađarske u Muenchenu, završene su 2-2, što je Francuzima donijelo prvo mjesto, Nijemcima drugo, a Portugalci su u osminu finala otišli kao treći.

Mađarska je dvaput vodila na Allianz Areni. Do pogotka za 1-0 Mađari su došli u 11. minuti, kad je Adam Szalai udarcem glavom svladao Neuera na ubačaj Nega. Njemačka je u 66. minuti izjednačila kad je mađarski vratar Gulacsi otišao u prazno, a Kai Havertz poslao loptu u mrežu.

No, samo dvije minute poslije Mađari su opet šokirali njemačke navijače. Adam Szallai je bio asistent, a strijelac Andras Schafer koji je glavom poslao loptu pokraj istrčalog Neuera.

Sve do 84. minute Njemačka je bila na zadnjem mjestu u skupini, kad je Leon Goretzka svladao Gulacsija i odveo "elf" do drugog mjesta u skupini i dvoboja osmine finala protiv Engleske na Wembleyju 29. lipnja.

Vodeći pogodak za Portugal na Puskas Areni u Budimpešti postigao je Cristiano Ronaldo u 31. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio francuski vratar Hugo Lloris nokautiravši Danila pri pokušaju boksanja lopte.

Francuska je izjednačila u drugoj minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu, također iz jedanaesterca, dosuđenog zbog prekršaja Semeda na Mbappeu, a precizan je bio Karim Benzema.

Isti je igrač postigao pogodak u 48. minuti na asistenciju Paula Pogbe.

Konačnih 2-1 postavio je Cristiano Ronaldo u 60. minuti, ponovno iz kaznenog udarca, dosuđenog zbog igranja rukom debitanta Koundea. Portugalu je taj pogodak donio treće mjesto i plasman u osminu finala u kojoj će protiv Belgije 27. lipnja u Sevilli.

Francuzi su završili kao pobjednici skupine sa samo pet bodova i 28. lipnja u Bukureštu ih čeka dvoboj protiv Švicarske.

EURO 2020. - 3. kolo

SKUPINA F
Njemačka - Mađarska 2-2 (Havertz 66, Goretzka 84 / Ad. Szalai 11, Schafer 68)
Francuska - Portugal 2-2 (Benzema 45+2-11m, 48 / Ronaldo 31-11m, 60-11m)

Ljestvica:
1. Francuska 3 1 2 0 4-3 5
2. Njemačka 3 1 1 1 6-5 4
3. Portugal 3 1 1 1 7-6 4
4. Mađarska 3 0 2 1 3-6 2

Tagovi: Njemačka, Cristiano Ronaldo, Adam Szallai, Leon Goretzka, Karim Benzema, Mađarska
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE