GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Franulović: Đokovića ćemo dočekati raširenih ruku, ako zadovolji uvjete

Franulović: Đokovića ćemo dočekati raširenih ruku, ako zadovolji uvjete
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2022 / 20:13
Autor: SEEbiz / H
MONTE CARLO - "Ako Đoković zadovolji tražene uvjete koje postavlja francuska vlada, bit će nam zadovoljstvo dočekati ga", izjavio je Željko Franulović, direktor turnira u Monte Carlu, na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja prvog od europskih natjecanja iz serije ATP Masters 1000 na zemljanoj podlozi.

Turnir je u ATP kalendaru od 9. do 17. travnja, a Franuloviću je najviše pitanja bilo upućeno vezano za mogući nastup prvog tenisača svijeta koji je zbog svog imunizacijskog statusa propustio ovogodišnji Australian Open, jer mu je australska vlada oduzela vizu za ulazak u zemlju i deportirala ga iz Australije.

"Da biste ušli u Francusku, prvi je uvjet da ste cijepljeni. ATP protokol dopušta i nastup uz potvrdu da ste bili zaraženi koronavirusom mjesec dana prije natjecanja. Koliko je meni poznato Đoković još uvijek nije cijepljen. Ako zadovolji uvjete, Đokovića ćemo dočekati raširenih ruku", rekao je Franulović te nastavio:

"Razgovarali smo sa svim igračima. Svi osim njega su cijepljeni. Ne možemo se staviti u njegovu poziciju i znati što će učiniti. Odluka o njegovom nastupu je isključivo u njegovim rukama."

Franuloviću kaže da bi bilo lako reći kako je "turnir veći od bilo kojeg igrača".

"Mi bismo željeli da Novak bude ovdje. On voli turnir i mi volimo njega. No, ne mislim da će turnir patiti, ako njega ne bude, jer će se znati zbog čega ga nema."

Ostali igrači iz Top 10 bi trebali nastupiti u Monte Carlu, ali ne i Roger Federer koji se još uvijek oporavlja od ozljede koljena i trebalo bi mu čudo da se oporavi na vrijeme, kaže Franulović.

Lista sudionika ovogodišnjeg turnira bit će zaključena 14. ožujka, a organizatori očekuju da će se na tribinama teniskog kluba u Monte Carlu ove godine naći oko 135.000 gledatelja tijekom osam natjecateljskih dana.

Što se Đokovića tiče, njegov prvi nastup u ovoj godini trebao bi se dogoditi na turniru u Dubaiju koji je na rasporedu od 21. do 26. veljače.

"To je jako dobra vijest", izjavio je predsjednik Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenzi tijekom predstavljana turnira u Monte Carlu.

"Želimo da je u dobroj formi i da je sretan što opet može igrati. On je naš i svjetski broj 1."

Prvi tenisač svijeta je prijavljen i za prvi Masters 1000 turnir u ovoj sezoni koji će biti odigran u američkom Indian Wellsu od 7. do 20. ožujka, ali je zanimljivo da Đokovićevog lika nema u promotivnim materijalima, a ne spominje ga se ni kao jednu od zvijezda turnira, što je indikacija da necijepljen neće moći nastupiti ni na turnirima na američkom tlu.

Tagovi: Željko Franulović, Novak Đoković
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE