GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gavranović odlazi iz Dinama kao slobodan igrač

Gavranović odlazi iz Dinama kao slobodan igrač
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2020 / 08:02
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Mario Gavranović ovog ljeta odlazi iz Dinama kao slobodan igrač budući da mu na kraju sezone istječe ugovor.

Švicarac je s oko 800.000 eura godišnje plaće bio jedan od najplaćenijih Dinamovih igrača, a s premijama se taj ugovor mogao popeti i do milijun eura. Njegovim odlaskom Dinamo će znatno rasteretiti proračun, a budući da svlačionicu ima nakrcanu napadačima, kadrovskih problema ne bi trebalo biti.

Gavranovića će Dinamovi navijači pamtiti kao igrača za velike utakmice, ali i kao pravog profesionalca. U Dinamo je došao u siječnju 2018. godine kao slobodan igrač te je u 86 utakmica zabio 28 golova (uz 11 asistencija) od kojih je većina bila vrlo važna.

Gavranović je posebno bio raspoložen protiv Hajduka kojem je pred kraj prvenstva 2018./2019. zabio oba gola na Poljudu u pobjedi 2:1, a par tjedana kasnije donio je Dinamu i Kup protiv Hajduka golom za pobjedu 1:0 u utakmici nakon koje su se vukli sudački repovi.

U 3. pretkolu LP-a 2018. zabio je gol za pobjedu 1:0 protiv Astane kojim je Dinamu osigurao europsku jesen, a u Trnavi je bio inicijator preokreta protiv Spartaka s golom i asistencijom za pobjedu 2:1 kojom je Dinamu trasirao put u europsko proljeće. U drugom dijelu te vrlo uspješne sezone zabio je Hajduku na Poljudu za pobjedu 1:0, a na kraju sezone zabio je dva gola u pobjedi 3:1 protiv Splićana.

Buđenjem Brune Petkovića, Gavranović je polako preselio na klupu i u zadnje vrijeme nije mogao do mjesta u prvoj momčadi osim na "manjim" utakmicama u kojima je ove sezone svejedno zabio sedam golova.

Tagovi: Mario Gavranović, Dinamo, Bruno Petković, Nenad Bjelica, Igor Jovićević
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE