GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gazzetta: Conte odlazi iz Intera

Gazzetta: Conte odlazi iz Intera
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 07:59
Autor: SEEbiz / Index.hr
MILANO - Gazzetta dello Sport, najčitaniji talijanski list i jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu, usred noći objavila je da Antonio Conte odlazi iz kluba odmah nakon što je doveo Nerazzurre do naslova, prvog Interovog Scudetta nakon deset godina.

"Vijest će biti službeno potvrđena u idućih 48 sati", navodi ovaj izvor.

Razlog je, piše Gazzetta, što Conte ne pristaje na velike rezove koje je kao nužnost naveo Interov predsjednik Steven Zhang. On vodi klub u ime kineske korporacije Suning, koja ima 68.55 posto vlasništva Intera.

Kineski vlasnici istaknuli su dva cilja koja klub mora ispuniti do početka iduće sezone: dobit od 100 milijuna eura i smanjenje plaća igračima od 20 posto. Dva su razloga zbog kojih su Interovi gazde nakon povijesnog naslova najavili rezove umjesto pojačanja momčadi kako bi prekinuli i niz debakala u Ligi prvaka.

Koronakriza teško je pogodila Suning, koji je zbog toga ukinuo svoj kineski klub Jiangsu i to nakon što je osvojio kinesko prvenstvo 2020. Rasformirani klub još uvijek je igračima dužan milijune eura na ime neisplaćenih plaća i premija. Što se tiče Intera i njegove financijske situacije, nju gotovo bezizlaznom čini nedavni dekret kineskih komunističkih vlasti, kojim je tamošnjim biznismenima zabranjeno novac od prihoda ostvarenih u Kini investirati u inozemstvo. Mjera donesena kako bi se kinesko gospodarstvo oporavilo u uvjetima globalne krize tako teško pogađa talijanskog velikana u kineskom vlasništvu.

Interu očito nije pomoglo 275 milijuna eura pozajmice od američkog investicijskog fonda Oaktree. Navedeni iznos, premda značajan, prema pisanju talijanskih medija poslužit će tek za vraćanje dugova te kratkoročne investicije. Nema dakle govora o onome čemu se Conte čvrsto nadao i u što ga je Suning grupa uvjeravala; da je doveden kako bi Interu vratio talijanski, ali i europski naslov.

Razlog je teška financijska situacija u kojoj je Inter. Nju nikako ne olakšava to što Conte zarađuje 12 milijuna eura po sezoni, po čemu je nedodirljivi rekorder Serie A. Primjerice, Mourinho će za mjesec dana biti prvi do njega, ali u Romi će zarađivati tek tri milijuna eura. Gazzetta otkriva da je Inter još uvijek Conteu dužan milijun eura za prošlu sezonu.

Gazzetta dodaje kako Conte nije ljut zbog toga, kao ni zbog nužnog i značajnog smanjenja ogromne plaće, nego što ne može ojačati momčad za napad na Ligu prvaka. Trener koji je s Juventusom od 2012. do 2014. osvojio tri uzastopna talijanska naslova, a 2017. bio prvak s Chelseajem, Scudetto je osvojio u drugoj sezoni s Interom. Međutim, kao i u prethodnim klubovima, u Ligi prvaka nije napravio ništa. Štoviše, doživio je debakl. Prošle sezone bio je tek treći, a ove četvrti, posljednji u skupini.

Zato je očekivao ono što mu je garantirano; pojačanja i zadržavanje glavnih igrača. Zbog navedenih razloga Inter mu više ne može ostvariti jamčeno. Zato Conte odlazi.

Tagovi: Antonio Conte, Inter, Steven Zhang, Suning grupa
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE