GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glasgow Rangers želi Frigana

Glasgow Rangers želi Frigana
ŽELJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2023 / 17:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Matija Frigan karijeru bi mogao nastaviti kao napadač škotskih Glasgow Rangersa, javlja Football Insider. Engleski medij navodi da su Rangersi poslali upit Rijeci o tome koliku bi odštetu bilo potrebno isplatiti za zaključenje ovog posla.

Škotski velikan vidi Frigana kao zamjenu za Alfreda Morelosa, sjajnog napadača koji na kraju sezone odlazi iz kluba po isteku ugovora.

Frigan se po svemu uklapa u transfernu politiku Rangersa. Profil je napadača kakve Rangersi vole, cjenovno je u rangu koji im je prihvatljiv, a i ima samo 20 godina pa imaju priliku još na njemu i zaraditi ako ga odluče preprodati.

Od ranije je poznato da Frigana želi i Dinamo, Igor Bišćan ga jako dobro poznaje iz U-21 reprezentacije i volio bi ga vidjeti u napadu Dinama tijekom pohoda na grupnu fazu Lige prvaka, ali zasad se Dinamo i Rijeka nisu uspjeli dogovoriti.

Glavni problem je, naravno, odšteta. Nova uprava Dinama spremna je Rijeci ponuditi između dva i dva i pol milijuna eura te još jednog igrača pod račun, a to bi najvjerojatnije bio Niko Janković, koji se sjajno snašao na posudbi kod Jakirovića i ovog proljeća igra odlično. Rijeka bi ga rado zadržala i to je realna opcija za realizaciju ovog transfera.

Za Frigana od ranije postoji interes iz inozemstva, konkretno Brage i Salzburga. Oba ta kluba navodno su spremna platiti oko četiri milijuna eura, s bonusima i do pet, što je Dinamu previše. Sad kad su se u priču uključili i Rangersi, koji također mogu platiti tu odštetu, teško je očekivati da će Dinamo završiti taj posao.

Postavlja se pitanje koliku bi Frigan imao minutažu s obzirom na to da su ispred njega u napadu Bruno Petković i Josip Drmić. Obojica imaju još godinu dana ugovora i, kako stvari stoje, zasad je najrealnije da će ostati u Maksimiru još jednu sezonu.

Svaki od njih ima plaću od oko milijun eura po sezoni pa im se pretjerano ne žuri van, a nema ni previše interesa ni za jednog od njih. S druge strane, obojica su sklona ozljedama, što se vidjelo i ove sezone, pa bi u tom kontekstu i kontekstu velikog broja utakmica, osobito u prvom dijelu sezone, za Frigana sigurno bilo mjesta.

Tagovi: Glasgow Rangers, Matija Frigan, Igor Bišćan, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE