GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glasnogovornik Olimpijskih igara upozorio da su maske obavezne

Glasnogovornik Olimpijskih igara upozorio da su maske obavezne
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2021 / 08:45
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - Međunarodni olimpijski odbor (IOC) upozorio je u nedjelju sve sudionike Olimpijskih igara da su maske obavezne na ceremoniji dodjele medalja nakon što su plivači skinuli maske na postolju i grleći se međusobno kršili covid mjere.

Maske su kao dio strogih mjera organizatora u borbi protiv koronavirusa obvezne na svim mjestima, bilo da je riječ o otvorenim ili zatvorenim prostorima i to za sportaše, osoblje i medije, poručili su predstavnici Olimpijskog odbora.

“Nije ih ugodno nositi, ali to je obavezno”, rekao je glasnogovornik IOC-a Mark Adams, odgovarajući na pitanja o plivačima bez maski.

Amerikanac Chase Kalisz skinuo je masku na pobjedničkom postolju nakon što je osvojio zlato u plivanju na 400 metara mješovito te je zagrlio srebrnog sunarodnjaka Jaya Literlanda koji je također bio bez maske.

Masku nije imao ni australski plivač Brendon Smith koji je osvojio broncu.

Nešto poslije svih 12 atletičarki iz Australije, Kanade i SAD-a nije imalo maske na postolju dok su se grlile i smiješile fotografima nakon svečane ženske štafete 4×100 slobodnim stilom.

Adams je upozorio da nema mjesta opuštanju zamolivši sve da poštuju pravila jer je to važno za sport, za sve uključene u igre i japanske prijatelje te je poslalo snažnu poruku.

“Razumijemo… puno je uzbuđenja i emocija kad osvojite medalju”, rekao je Adams dodavši da, nažalost, postoje stvari koje su morali postrožiti, a što je u interesu svih sudionika i sigurnih igara.

Organizatori su u nedjelu objavili još deset slučajeva zaraženih pojedinaca povezanih s igrama pa je ukupan broj slučajeva od 1. srpnja porastao na 132.

Olimpijske igre u Tokiju održavaju se uglavnom bez gledatelja jer je glavni grad posljednjih tjedana bilježio dnevni porast zaraženih pri čemu je u četvrtak potvrđeno 1979 novih zaraza, što je najviše od siječnja.

Tagovi: Olimpijske igre u Tokiju, Međunarodni olimpijski odbor, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE