GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gledanost La Lige u inozemstvu skočila 48 posto

Gledanost La Lige u inozemstvu skočila 48 posto
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2020 / 22:19
Autor: SEEbiz / H

MADRID - Gledanost utakmica španjolskog nogometnog prvenstva u inozemstvu porasla je za 48 posto otkako se La Liga nastavila nakon tri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa.

Prema podacima analitičke tvrtke Nielsen Sports, najveći skok gledanosti zabilježen je u Africi gdje je došlo do skoka od 73 posto.

U Aziji se gledanost povećala za 72 %, dok je u Europi skok za 56 %. Zanimljivo, najveći porast u Europi je zabilježen u Belgiji gdje je nacionalno prvenstvo prekinuto, od čak 130 posto.

Španjolska bilježi skromnije brojke, utakmice prvog kola nakon povratka nogometaša na teren 11. lipnja pratilo je 12 % više tv gledatelja.

Najgledanije su bile utakmice Real Madrid - Eibar (3-1), Barcelona - Real Mallorca (4-0), te Sevilla - Real Betis (2-0).

"Osjećamo se privilegiranim što možemo ponovo izaći na teren. Sretni smo što imamo priliku ponuditi sportsku zabavu uživo u vrijeme kad je malo ovakvih događaja širom svijeta", rekao je predsjednik La Lige Javier Tebas.

"Nadamo se da će uskoro započeti i druga natjecanja u drugim regijama, jer su važna za obožavatelje i industriju."

"Znali smo da obožavatelji širom svijeta žele uživati u uzbuđenju i zabavi koje nudimo," dodao je direktor marketinga i međunarodnog razvoja lige Oscar Mayo.

Španjolska je jedna od najteže pogođenih zemalja na svijetu s više od 27.000 smrtnih slučajeva i 245.000 pozitivnih na koronavirus.

Tagovi: La Liga, Barcelona, Nielsen Sports, Afrika, Real Madrid, Sevilla, Real Sociedad, koronakriza, Javier Tebas
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE