GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grabar-Kitarović se kandidirala za Međunarodni olimpijski odbor

Grabar-Kitarović se kandidirala za Međunarodni olimpijski odbor
KANDIDATURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2020 / 19:14
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Donedavna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja je za novu članicu Međunarodnog olimpijskog odbora, objavljeno je danas iz te organizacije.

Ime Kolinde Grabar-Kitarović nalazi se uz imena još dvije kandidatkinje i dva kandidata, a među kojima je i saudijska princeza. Svih pet kandidata predlaže se za članstvo u Međunarodnom olimpijskom odboru.

Uz saudijsku princezu Reemu Bandar Al-Saud i Kolindu Grabar-Kitarović, Izvršni odbor MOO-a za nove članove te organizacije predlaže još Kubanku Mariu de la Caridad Colón Ruenes, Mongolca Battushiga Batbolda i predsjednika Svjetskog atletskog saveza Sebastiana Coea.

Objavi su priložene i biografije kandidata, među kojima i ona Kolinde Grabar-Kitarović u kojoj se među ostalim, kao zadnja njena funkcija, navodi dužnost hrvatske predsjednice.

Međunarodni olimpijski odbor u svojoj objavi naglašava kako činjenica da su predložene tri kandidatkinje još jednom demonstrira predanost tog odbora u promicanju rodne ravnopravnosti.

O ulasku Kolinde i drugih četvero kandidata MOO će odlučiti na virtualnoj sjednici koja će se održati 17. srpnja.

Podsjetimo, Kolinda se zadnji put u javnosti pojavila krajem travnja kada je na Facebooku rođendan obilježila osebujnom čestitkom na hrvatskom i na engleskom.

Zahvaljivala je tada mami, tati, Jakovu, djeci, prijateljima te na hrvatskom i na engleskom poželjela da Bog blagoslovi Hrvatsku.

Nekoliko tjedana prije toga je izazvala kontroverze oko svog Ureda bivše predsjednice. U javnost je, naime, prvo procurila vijest kako se Kolinda trajno odriče Ureda, da bi to demantirala pa onda istoga dana izjavila da se ipak trajno odriče ureda.

Tagovi: Kolinda Grabar-Kitarović, Reema Bandar Al-Saud, Međunarodni olimpijski odbor
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE