GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grčka i Srbija u finalu vaterpola na OI

Grčka i Srbija u finalu vaterpola na OI
VATERPOLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.08.2021 / 14:34
Autor: SEEbiz / H
TOKIO - U finalu olimpijskog turnira vaterpolista u Tokiju igrat će branitelj naslova Srbija i Grčka.

Grčka je u prvom polufinalu svladala aktualnog europskog prvaka Mađarsku sa 9-6 (2-1, 1-1, 2-2, 4-2), dok je potom Srbija nadigrala dosada stopostotnu Španjolsku sa 10-9 (2-0, 2-5, 1-2, 5-2).

Grčka je do šeste pobjede u sedmom nastupu u Tokiju stigla na svoj standardni način, sjajnom igrom u obrani, dok je u napadu vrhunski raspoložen bio Stylianos Argyropoulos s četiri pogotka. U sastavu Mađarske jedini dvostruki strijelac bio je Krisztian Manhercz. Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Grka i Mađara u Tokiju i druga pobjeda Grka, u 1. kolu natjecanja po skupinama bilo je 10-9. Pobjedom protiv Mađarske Grčka je ostvarila najveći uspjeh u svojoj povijesti osiguravši prvu olimpijsku vaterpolsku medalju. Dosada joj je najveći uspjeh bilo četvrto mjesto iz Atene 2004. Mađarska je s devet zlata najuspješnija vaterpolska nacija na OI, no posljednji naslov osvojila je u Pekingu 2008., a to joj je bila i posljednja medalja dosada.

Branitelj naslova iz Rio de Janeira otprije pet godina Srbija do pobjede protiv Španjolske stigla je preokretom u samoj završnici. Tahull je golom s igračem više doveo Španjolsku u vodstvo 9-8 dvije minute prije kraja. U sljedećem napadu i Srbija je dobila igrača više u bazenu što je za poravnanje na 9-9 iskoristio Mandić da bi nakon neuspješnog pokušaja Granadosa Filipović doveo Srbiju u prednost 10-9 26 sekundi prije kraja. U posljednjem napadu na utakmici Larumbe je napravio prekršaj u napadu.

Dušan Mandić postigao je tri gola za Srbiju, po dva su dodali Strahinja Rašović i Filip Filipović, dok su Slberto Munarriz, Roger Tahull i Blai Mallarach bili dvostruki strijelci za Srbiju.

Srbija će tako nastaviti niz osvajanja medalja na OI, 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu je bila brončana, a 2016. u Riju zlatna.

Španjolska ima dvije medalje s OI, zlato iz Atlante 1996. i srebro iz Barcelone 1992.

Finale je na programu u nedjelju od 9.30 sati, dok će Mađarska i Španjolska igrati za broncu od 6.40 sati.

U nedjelju će igrati i Hrvatska i to od 4.00 sata protiv SAD-a za peto mjesto.

Tagovi: srpska vaterpolo reprezentacija, Dušan Mandić, Strahinja Rašović, Filip Filipović
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE