GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gvardiol: Igrat ću gdje god me Dalić postavi

Gvardiol: Igrat ću gdje god me Dalić postavi
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2021 / 15:07
Autor: SEEbiz
ROVINJ - Dan nakon briselskog (0:1) poraza od Belgije, hrvatska nogometna vrsta opet je u svom kampu u Rovinju. Iz tog će istarskog mjesta, preko pulskog aerodroma putovati u London i Glasgow na utakmice Eura koji je, doslovno - pred vratima.

Dvije pripremne utakmice su iza Vatrenih, a ono što se događalo u belgijskoj prijestolnici s novinarima su prošli Mario Pašalić i Joško Gvardiol putem Zoom aplikacije.

Dvojac koji je u igru ušao u drugom poluvremenu iznio je svoje dojmove šest dana uoči početka kontinentalne smotre:

- Prelijep je osjećaj debitirati za Hrvatsku, pamtit ću ga do kraja života. Što se tiče moje igre, uvijek može bolje. Hvala suigračima koji su mi olakšali utakmicu. Nisam znao da ću biti pozvan u A reprezentaciju i bio sam jako sretan kad me Dalić uvrstio u ekipu za Euro. Ne razmišljam hoću li startati, moje je da radim i trudim se, a ostalo će doći. Izbornik je tu i on odlučuje. Uopće nisam razmišljao o tome da ću ovo ljeto biti na Euru, to je velika stvar za mene i veliki motiv i za klupsku karijeru. Želim ostati ovdje, a da bih to postigao, moram još više raditi. Što se tiče inicijacije, nisam još ništa prošao, hvala bogu. Što se tiče moje pozicije, iako ove sezone igram lijevog beka, činjenica je da sam se probio u seniorski nogomet na poziciji stopera. No ovdje nema mjesta za nikakve žalbe. Igrat ću gdje god da me trener postavi i dat ću sve od sebe da to odradim na najbolji mogući način - rekao je Gvardiol koji će nakon Eura prijeći u redove RB Leipziga.

Hoće li i zaigrati na Euru, što misli?

- Ne bih komentirao hoću li igrati ili ne i u kojoj ulozi. Moje je da slušam izbornika, a ostalo ćemo doznati na vrijeme. Osjećao sam malu tremu na prvom treningu i prvoj utakmici za reprezentaciju, mislim da je to dobro za mene da se ne opustim previše. Na treninzima pazim na suigrače, komentirao sam s Ivanušecom taj segment, uvijek povučem malo nogu da nekoga ne bih ozlijedio. Najmlađi sam i ne bi bilo lijepo da se to dogodi, bez obzira što je slučajnost. Znamo što nas čeka i moramo biti oprezni. Poštujem suigrače koji su na istoj poziciji kao ja. Postoji natjecateljski mentalitet između mene i Borne Barišića, ali to nije loše. Od njega mogu samo naučiti puno o seniorskom nogometu - rekao je Gvardiol.

Mario Pašalić je dodao:

- U defenzivi smo bili bolji nego protiv jakih protivnika u Ligi nacija, bili smo čvrsti i kompaktni. U napadu nismo puno toga stvorili i na tome moramo poraditi u narednih pet dana do Engleske. Ja se osjećam odlično, nemam problema, ozljeda je iza mene. Na raspolaganju sam izborniku i kad god on bude osjećao da sam potreban ekipi, spreman sam uskočiti na bilo koju poziciju.

Tagovi: Joško Gvardiol, Zlatko Dalić, Borna Barišić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE