GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gvardiol zabio u pobjedi protiv Reala, PSG uvjerljiv

Gvardiol zabio u pobjedi protiv Reala, PSG uvjerljiv
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2022 / 00:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U susretu petog kola F skupine nogometne Lige prvaka RB Leipzig je pobijedio aktualnog europskog prvaka Real Madrid sa 3-2, a prvi pogodak za njemački sastav zabio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Real je usprkos porazu prošao dalje jer je drugi susret između Celtica i Šahtara, kojeg vodi Igor Jovičević, završio 1-1. Za još jednu kartu u zadnjem će se kolu u izravnom dvoboju u Varšavi boriti ukrajinski i njemački sastav. Leipzig ima tri boda više i Šahtaru igra samo pobjeda.

RB Leipzig je protiv "Kraljevskog kluba" poveo u 13. minuti golom hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola. Dominik Szoboszlai je ubacio iz kornera, Andre Silva je pucao glavom, Thibaou Courtois obranio, ali se lopta odbila do našeg reprezentativca koji je zabio za 1-0. Nije dugo trebalo Leipzigu da zabije i drugi pogodak madridskom sastavu. Samo pet minuta kasnije poentirao je sjajni Christopher Nkunku.

Vinicius Junior je u 25. minuti imao priliku smanjiti, no pucao je pored lijeve stative. U 37. minuti ponovo je prijetio brazilski napadač, ali je Janis Blaswich sjajno obranio. Ipak, u 44. minuti Vinicius je uspio zabiti pogodivši glavom na ubačaj Marca Asensia.

Europski prvak je mogao izjednačiti u 53. minuti, međutim udarac Aureliena Tchouamenija je obrana blokirala. U 79. minuti još jednu priliku je imao Vinicius, ali niti on nije bio precizan. Korak bliže pobjedi Leipzig je stigao u 81. minutui kada je Timo Werner zabio za 3-1, a konačnih 3-2 postavio je Rodrygo iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi. Gvardiol je odigrao cijeli susret za domaćine, dok je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić propustio susret zbog lakše ozljede.

U drugom susretu iz ove skupine Celtic i Šahtar su odigrali 1-1. Georgios Giakoumakis je doveo domaći sastav u vodstvo u 34. minuti, a izjednačio je Mihajlo Mudrik u 58. minuti.

Josip Juranović je igrao cijeli susret za škotski sastav, dok Neven Đurasek nije nastupio za goste.

Uoči zadnjeg kola Real Madrid vodi sa 10 bodova, RB Leipzig ima devet, Šahtar šest, a Celtic dva boda.

U skupini G Manchester City je i prije ovoga kola osigurao prolaz, a nakon 0-0 protiv Borussije i prvo mjesto. Zadovoljni mogu biti i Nijemci koji su osigurali drugo mjesto.

Najbolju priliku imali su gosti, no Riyad Mahrez je u 58. promašio jedanaesterac. Pucao je u lijevu stranu gola, ali je Gregor Kobel obranio. Mahrez je promašio kazneni udarac i u prošlom kolu u susretu protiv FC Kopenhagena koji je završio 0-0.

U drugom susretu iz ove skupine Sevilla i FC Kopenhagen su tražili prvu pobjedu, a slavila je španjolska momčad 3-0.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić kapetanski je vodio Sevillu u ovom susretu te je odigrao cijelu utakmicu. Sve golove Sevilla je dala u nastavku ogleda, gol za 1-0 je potpisao En Nesyri u 61. minuti, a onda su Andalužani dotukli suparnika u samoj završnici golovima Isca u 88. i Montiela u 92. minuti. Sevilla je osigurala treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Na ljestvici vodi City sa 11 bodova, Borussija ima osam, Sevilla pet, a Kopenhagen dva.

U skupini H gledali smo golijade u Lisabonu i Pariz, a u dvije utakmice iz ove skupine postignuto je ukupno čak 16 golova. PSG je na Parku prinčeva pobijedio Maccabi Haifu sa 7-2, dok je Benfica u Lisabonu porazila Juventus sa 4-3.

Lionel Messi (19, 45), Kylian Mbappe (32, 64), Neymar (35), Sean Goldberg (68-ag) i Carlos Soler (85) su zabili za francuskog prvaka, a Abdoulaye Seck (38, 50) za goste.

U drugom susretu Benfica je povela 4-1, Juve je smanjio na 4-3, ali za više nije bilo niti vremena niti snage. Za portugalski sastav su zabili Antonio Silva (17), Joao Mario (28-11m) i Rafa Silva (35, 50), a za goste Dušan Vlahović (21), Arkadius Milik (77) i Weston McKennie (79).

Petar Musa je za Benficu igrao od 87. minute.

Uoči zadnjeg kola PSG i Benfica imaju po 11 bodova, a Juventus i Maccabi po tri. U zadnjem kolu Juve će dočekati PSG, a Benfica putuje u Izrael.

Tagovi: Joško Gvardiol, RB Leipzig, Real madrid, Kylian Mbappe, Dušan Vlahović, Ivan Rakitić, josip Juranović, Igor Jovičević, Šahtar
PROČITAJ I OVO
PSG izbacio Barcelonu, igrat će u polufinalu protiv Borussije
LIGA PRVAKA
PSG izbacio Barcelonu, igrat će u polufinalu protiv Borussije
BARCELONA - Nogometaši PSG-a plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u dvomeču četvrtfinala bili bolji od Barcelone ukupnim rezultatom 6:4.
Hajduk želi dovesti trenera koji je pravi hit u Srbiji
TRENERI
Hajduk želi dovesti trenera koji je pravi hit u Srbiji
SPLIT - Jure Ivanković ima nezahvalan zadatak s Hajdukom privesti ovu turbulentnu sezonu kraju, a čelni ljudi 'bilih' već su krenuli u potragu za trenerom koji će momčad voditi u sljedećoj sezoni. Ako je vjerovati glasinama, pronašli su ga u Srbiji.
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
HEROJ SEZONE
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
BERLIN - Der Spiegel navodi kako postoji šansa da u bliskoj budućnosti španjolski nogometni strateg Xabi Alonso, sadašnji trener Bayera, dobije svoju ulicu u Leverkusenu.
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
IN MEMORIAM
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
BERLIN - Bivši njemački nogometaš Bernd Hölzenbein, svjetski prvak 1974. uz Franza Beckenbauera i Gerda Müllera, preminuo je u 78. godini, objavio je u utorak Eintracht Frankfurt, klub u kojem je igrao 14 godina.
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE